Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2015 16:19 - Блудното време на отчаянието -3
Автор: aip55 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4053 Коментари: 8 Гласове:
15

Последна промяна: 01.11.2017 00:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Притесненията му бяха естественото развитие на любовният триъгълник, който се образува в следствие на появата на сестра му. Тревожеше се, защото сянката на пренебрегването се провираше все по нахално и арогантно в любовта му. Опита се да избута отрицанието сестра  от мислите си, но не можа да намери някак си благоприятна почва за това. Явно усетил отчуждението, душата му някак си боледуваше, крещеше неистово, беше му трудно да пристъпи в словесна атака със сестра си, защото я виждаше, колко е щастлива и радостна, когато двете жени си говореха тихо на ушенце и си кокетничеха взаимно. Целуваха се така страстно, както той беше научил Йоана. А са толкова красиви и щастливи заедно.  От опит знаеше, че една такава връзка в началото е бурна, след което времето и бързо изтича, но трябваше ли той да чака да измине този период на забрава, обидно отчуждение и усамотение и то заради сестра му. Това го нараняваше със всеки изминат ден. Ставаше все повече изнервен, а агресивността му на мъж вземаше все повече превес на неразумието полемика. Но той не осъзнаваше, че равновесието на любовтта му се е наклонило  в друга посока, което вече беше късно да преодолее. Колко слаб се чувства човек, когато душата му е в паника. Чувствата му не се променяха. Сърцето му не можеше да забрави тези чувства. Душевен срив и примирение със съдбата си. Навярно този свят, е като разорена болница, която е спряла да лекува даденостите. С такива мисли на изоставен, Кол реши да иде и да се позабавлява в едно нощно заведение, като преди това се обади на негов приятел, с който дружеше отдавна, споделяше си с него, дори поделяха често и леглото си, за по една вечер или за няколко часа. Малко други емоции надяваше се, че ще го избави поне малко от неприятната ситуация, в която се намира в момента.
       Кол беше висок и добре сложен мъж. Беше завършил консерватория. Специалноста му бе клавирни инструменти. Обичаше музиката, защото тя го пренасяше в света на звуците, комбинацията, на които се наслаждаваше, галеше приятно ушите му, а неговата фантазията танцуваше с необятните мисли на въображението си. Беше композирал няколко етюда, на които залагаше на кариера, но срещна Йоана в живота си и изостави надеждите си като музикант. Изисканите му обноски впечатляваха хората, като човек на изкуството, а културата му по всестранни въпроси беше на завидна висота.
        Като влезна в заведението, Кол потърси приятеля си и седна на неговата маса. Разговорът им тръгна в посока притесненията му относно Йоана. След около десетина минути сервитьорката донесе допълнителни питиета, като каза, че са от двете жени на далечната маса в ъгъла на заведението. Бяха Йоана и Елиана. Държаха чашите си вдигнати за наздравица и му изпратиха въздушни целувки. По цялата дължина на гърба му премина болка, която се концентрира на място, където усети, че главата му ще запуши. Беше вцепенен. Стоеше и не знаеше какво да предприеме. Този път го уцелиха в слабото му място. Почувства остра физическа болка в главата си, зави му се свят. Всичко се преобъна пред очите му, изправи се някак си неуверено и се строполи върху масата, на която бяха сервирани питиетата. Настана суматоха в заведението. Двете жени, които му бяха изпратили питиетата станаха от   масата им взеха си чантите и се приближиха до масата на Кол и приятелят му.
         Елиана се наведе над лицето му, което бълваше пяна от устата му, изплю се в лицето му и каза с висок глас:
        - Това заслужавате вие педерасититe - изсъска през зъби тя и дръпна Йоана за ръката и каза:
       - Да се махаме - като тръгнаха и двете към изхода на заведението.
        Йоана не можа да повярва, че Елиана може да постъпи така с брат си. Очите и се бяха напълнили със сълзи. Все още чувствата и към Кол не бяха се загубили. Чувството и за човещина и грижовност веднага отключи отговорността и на нормален човек, а уличната постъпка на Елиана направо я вбеси, отврати се и гнева в нея се отключи. Спомни си, че напоследък Елиана постоянно злословеше срещу брат си, като употребяваше най-различни обидни думи по негов адрес. Спря се на изходната врата и каза злобно:
      -Уволнена си. Повече да не съм те видяла да стъпиш в офиса ми! Ясно ли ти е?- и се върна при Кол за да организира търсенето на спешната помощ.
      Кол отвори очи. Главата му все още бучеше, но ясно видя Йоана да стои до него в болничната стая с навлажнени очи, в които се четеше милост, загриженост и тъга.
     - Къде съм? Какво е станало? - попита той разтревожено.
     - Не говори Кол! Моля те! Нали аз съм до теб! Обещавам ти, че от сега нататък аз ще бъда завинаги до теб. Ще чакам спокойно и търпеливо възкръсването на нашата любов - надвеси се над него и нежно го целуна по челото.
     Кол беше получил първият си епилептичен припадък в следствие на физическото си напрежението, на което бе подложен и от двете жени. И двете жени имаха вина за отключването на първата  коварна епилепсия в животът му.  До какво ли не може да се стигне, когато човек не вижда изход в тунела на бъдещето си. Естествено за Кол това беше новата му придобивка в следствие на тоталното му отчуждение от Йоана, заради конкуренцията в любовта между брат и сетра.
     Кол никога не заговори, за това, колко е самотен. Нямаше нужда да го прави. Беше ясно изписано на лицето му. Гордост, болка и копнеж се смесваха там. Тя отлично знаеше, че не би я молил да се върне при него. Трябваше сама да реши, че го иска достатъчно истински, за да се върне пак.
      Какво стана с Елиана ли? Премести се да живее в друг град и продължи да се рови в съдбите на влюбените.
      Всичко в този свят, идва за да си отиде...

aip55






Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bliz - Далеч съм от младостта и естеството на емоциите на героите...
05.02.2015 19:34
Далеч съм от младостта и естеството на емоциите на героите, но написаното е от сърце и душа, усеща се.

При голямото, взаимно съблазняване, се питах - кой е положителния герой - всички бяха "лоши". И накрая - човешкото състрадание се оказа значимото, което остава - върху руините на любовта, защото тази любовна история е вече приключила, това е следващото, което ще констатират самите герои.

Поздрави от bliz !
цитирай
2. aip55 - Далеч съм от младостта и естеството ...
05.02.2015 20:02
bliz написа:
Далеч съм от младостта и естеството на емоциите на героите, но написаното е от сърце и душа, усеща се.

При голямото, взаимно съблазняване, се питах - кой е положителния герой - всички бяха "лоши". И накрая - човешкото състрадание се оказа значимото, което остава - върху руините на любовта, защото тази любовна история е вече приключила, това е следващото, което ще констатират самите герои.

Поздрави от bliz !

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Разбира се Bliz, но има и друга възможност, героите да си осъзнаят грешките и ако са умни, няма да повторят грешките си. Не е толкова важно, че ( е и важно е все пак) ще сгрешиш, по-важно е да не повтаряш грешките, които си направил. Нали знаеш, че раната колкото я чоплиш, повече кърви. Така е и с любовта, сладка, горчива, но винаги е апетитна....
цитирай
3. troia - Ето
05.02.2015 20:55
защо не трябва никога да се сближаваш с шефа/ката. Началството е като огъня. До него си на топло и хубаво /я премия, я привилегия/, но всеки момент може да те изгори жестоко. Отстрани погледнато Елиана си е получила заслуженото, но благодарение на нежните чувства с Йоана. Мисля, че ще има продължение., и тази любов с Кол не ми се вижда трайна.
Така си го написал, че варианти много...
Браво на теб! Оригинално!:)
цитирай
4. aip55 - защо не трябва никога да се сближ...
05.02.2015 21:24
troia написа:
защо не трябва никога да се сближаваш с шефа/ката. Началството е като огъня. До него си на топло и хубаво /я премия, я привилегия/, но всеки момент може да те изгори жестоко. Отстрани погледнато Елиана си е получила заслуженото, но благодарение на нежните чувства с Йоана. Мисля, че ще има продължение., и тази любов с Кол не ми се вижда трайна.
Така си го написал, че варианти много...
Браво на теб! Оригинално!:)

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Сигурно искаш да кажеш по-заобиколен начин за поговорката, че( не трябва да имаш интимни отношения там където работиш).....Да наистина това е правило, но героят ми колкото и да е отрицателен е имал връзка преди да започне работа при приятелката му.
Не искам да разлая нещата, но в разказа ми има друг под текст, който се подразбира само от нормалните и честни хора. Еманципацията изкриви много от моралните женствени черти на жените, а при мъжете везните се наклониха към отстъпки и мълчание, защото ние мъжете виждаме нещата от друг ъгъл на съвремието ни. В стремежа си за изява много жени не забелязват, когато нараняват чувствата на мъжете и по този начин ги поставят на колене пред свършен вече факт.
Благодаря ти Кат..., за коментара и последвалият ти съвет. Ще си помисля....!
цитирай
5. coacoa11 - Това прилича на циганска сага, в ...
05.02.2015 22:21
Това прилича на циганска сага, в която никой не знае кой какъв е - мъж, жена, брат, сестра или любовник. Размиват се разликите между половете. Губят значението си познати понятия, а историята започва да прилича на живота на една известна чалга певица с ромско потекло:) Преситеността, липсата на морални задръжки обезсмислят живота и любовта.
цитирай
6. aip55 - Това прилича на циганска сага, в ...
05.02.2015 22:44
coacoa11 написа:
Това прилича на циганска сага, в която никой не знае кой какъв е - мъж, жена, брат, сестра или любовник. Размиват се разликите между половете. Губят значението си познати понятия, а историята започва да прилича на живота на една известна чалга певица с ромско потекло:) Преситеността, липсата на морални задръжки обезсмислят живота и любовта.

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Да, но само, че докато при циганите има хаос в етиката, то ние които претендираме за по устойчиви морални ценности, също не сме застраховани, че и при нас няма да се случи. Не се учудвай и приравнявай категориите, защото моралните стойности на днешно време са недостижими от младото ни поколение. За съжаление, ние сме само свидетели на разюзданата и первезна младеж, която все повече ни поднася изобилие от небивалици...Плурализма в разбирането им обърква всякакви качества на човечност и отговорност. Арсенала от похвати, за задоволяване на интимното си его младите разсъбличат кожата си и показват новите си оръжия за задоволяване, които за нас ни се струват неприлични и много объркани. А бе съвсем се объркаха понятията, като че ли всеки се стреми да засрами порно звездите, от които е гледал и възпитавал. За нас едно време беше табу такъв материал и живеехме в друго измерение и представа за интимност.
Благодаря ти за коментара Соа...Радвам се, че не си ни забравила! Определено внасяш ритъм и настроение с коментарите ти! Поздрав!
цитирай
7. troia - Относно
07.02.2015 15:57
коментарът ти за моралните ценности случайно попаднах на следният разговор. Момчето се опитваше да я ухажва и да разговаря с нея, а тя му се опери: - Я стига сме дрънкали. Само губене на време Живота е кратък! Аз те харесвам и ти ме харесваш така че да правим секс. Къде да се срещнем?
Това е положението. Живота и за 20 годишните е кратък.:)))
цитирай
8. aip55 - коментарът ти за моралните ценн...
07.02.2015 16:46
troia написа:
коментарът ти за моралните ценности случайно попаднах на следният разговор. Момчето се опитваше да я ухажва и да разговаря с нея, а тя му се опери: - Я стига сме дрънкали. Само губене на време Живота е кратък! Аз те харесвам и ти ме харесваш така че да правим секс. Къде да се срещнем?
Това е положението. Живота и за 20 годишните е кратък.:)))

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Да си кажа честно, но ми прозвуча, като виц/коментар на Соасоа11. Но пък е крайно трагично фактът, че жените станаха по-агресивните и арогантни/комерсиални между двата пола. Често се самозабравят, че трябва да са нежни и мили същества, с което могат само да събудят интереса и любопитството на грубият пол. Тази агресивност на моменти, чак отвращава мъжкото достойнство и често попада в тресавището на несполуката между двата пола.
Младите са по темпераментни и е нормално хормона да избързва преди мислите им. Но какво да кажем, че и в другите възрасти се случват същите сценарии. А за первезията не ми се споделя, защото коментарът-отговор ще стане мн. дълъг. Благодаря ти Кат за коментара!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aip55
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1481520
Постинги: 310
Коментари: 2488
Гласове: 7312
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031