Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2017 00:47 - Дали да не дойдат партизаните
Автор: merlin68 Категория: Политика   
Прочетен: 4130 Коментари: 19 Гласове:
10

Последна промяна: 15.09.2017 01:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди година един приятел ме води на сбор в неговото село. По пътя ми се хвали, че в селото им няма цигани. Слизаме от колата и в далечината се чува силна хард чалга.
- Нали нямате цигани в селото? - присмехулно го запитвам.
- Нямаме, ама ние малки цигани ли станахме... - отговори приятелят ми.




9.9.1944г. безспорно е една много важна дата от българската история. Изключително важна дата, но с това консенсуса се изчерпва, започват разправиите - преврат, или революция; освобождение, или окупация; начало на един мракобесен режим, или начало на нова модерна България... Поради всички тези разпри, тази значима дата не може да заеме стабилно място в историята ни (нали разбирате, че нещо величано до небесата и в същото време проклинано до деветия кръг на ада няма как да има стабилно място в историята или където и да било). А още по-малко подобно нещо може да "обедини нацията", обединение което твърдят, че желаят каращите се и от двете страни.. Но кои са тези които спорят, карат се, джафкат... вдигат шум до Бога и пречат на историята да си прибере девети септември? Ами всички и навсякъде крещят един срещу друг, по телевизии, радиа, вестници, новинарски сайтове, блогове, че даже някои и по къщята... врява, врява, врява. А дори не е кръгла годишнина, аз поне не си спомням през последните 20 години 9 септември да е предизвиквал такава истерия.
Но дето се вика - дим без огън няма. Значи някой е дал тон за врявата, подпалил е фитила и е завъртял чекръка. Кой ли ще е този?
Не е нужно да си следовател от МВР, то виновника сам се пъчи и той е - БСП. Да, социалистите дадоха тон за истерията с тиражираните по медиите намерения да честват 9 септември като празник под мотото "9 септември - ден на свободата и празник на победата над фашизма в България". Моментално от ГЕРБ се активираха и направиха брифинг на който четейки от лисчета написани на коляно се възмутиха от наглостта на БСП да чества най-мрачната дата в историята на България.
Еми хубаво, биха казали някои - това е демокрация, сблъсък на идеи, възгледи и прочие... в спора се ражда истината, и т.н. Да, лошо няма да поспорят, да си извадят и премерят... аргументите, да си изтъкнат ораторското майсторство, дет се вика да си заслужат хляба пред лектората... лошо няма, но както винаги има едно голямо, даже не голямо, а огромно - НО... НО имат ли право тези две партии БСП и ГЕРБ (а и останалите за които тук за краткост няма да става дума), да спорят светъл или черен ден е 9 септември? - Не, тези партии нямат никакво и най-малко морално право да повдигат такъв спор, да отричат и да величаят тази дата. Историята не им дава подобно право, те са просто едни шмекери които ползвайки историята и в случая 9 септември искат да се харесат на извинявам се тук за израза - дебилните си гласоподаватели. Или иначе казано демокрацията тук е циганска шашма. Защо мисля така ли? Защото обичам историята, въпреки, че в последно време дори се съмнявам дали е наука.
Защото защитничката на 9 септември БСП е партията на тези които направиха преврата от 10.11.1989г. и на практика свалиха от власт тези дошли на 9 септември 44г. Тези деветосептемврийци дойдоха на власт за да премахнат частната собственост и да построят коренно ново общество в което обществения интерес да доминира над частния. Тези от 10 ноември 89г. върнаха старото пред деветосептемврийско положение, раздадоха и разпродадоха обществената собственост и върнаха приоритета на частния интерес над обществения. Та по същество БСП е пълна противоположност на дошлата на власт след 9 септември БКП. Тези две партии не просто не си приличат и нямат нищо общо една с друга, те са напълно противоположни. Ами милионерите в БСП, бизнесмените... те как точно се припознават в комунистите, който ако на тазгодишния 9 септември бяха слезли от Балкана, най-вероятно биха ги разстреляли? Хич не се припознават, БСП мрази и се страхува от нов 9 септември, затова е и тази престорена любов, та да може де прикотка пред урните дебилите надяващи се носталгично да се върне онова време - хей амсалаци, Корнелия няма да ви оправи, тя е заета със себе си.
Сега да видим пък защо ГЕРБ така яростно скочиха върху обявения от БСП празник - 9 септември. По мои сметки в ръководството на ГЕРБ бившите комунисти са над 70%, а останалите 30 тина процента просто са твърде млади за да са могли да членуват в БКП. Надявам се, че доста от вас си спомнят комедията разиграна от бездарната актриса Цецка няколко дена преди президентските избори, как видите ли комунистите убили дядото на комунистката. Тя обаче не знаела защото майка ѝ и баща ѝ се заклели да не ѝ казват, но баща ѝ не издържал и на смъртния си одър ѝ казал истината. На свой ред Цецка се заклела да не я разгласява, но не издържала и на президенският дебат я споделила... и т.н. чалга демократичен дебат. Аз въобще се чудя защо ГЕРБ не кандидатстват в книгата на рекордите като единствена партия в света, в управлението на която има двама бивши комунисти чиито дядовци са убити от комунистите. Да се смеем ли, или да плачем?
И така да обобщим:
На 9 септември от Балкана слизат партизани-комунисти и под егидата на Червената армия, която е на Дунав, свалят правителството и завземат властта. След това на избори БКП официално застава на чело на България и веднага се заема да строи комунизма. Частната собственост върху средствата за производство е премахната, конфискувана е и земята. Държавата става собственик на средствата за производство и земеделските земи и единствен работодател, въвежда се принципа - който не работи, не трябва да яде, тоест край на капитализма, лихварството, рентиерството.
На 10 ноември 1989г. е извършен друг, по същество контрапреврат на септемврийския. И този е под егидата на Червената армия, макар тя да не е на Дунава този път. Свалено е половината от ръководството на БКП (онази половина от идейни комунисти), а останалите (лапачи комунисти) сменят името на партията, и кардинално подменят принципите следвани от нея. В резултат собствеността е раздържавена, а да си вадиш хляба с труд стана изключително не престижно занятие. БСП както и ГЕРБ, а преди това СДС, че и всички останали родни партии всъщност са еднояйчни близнаци. Те нямат никаква идейни различия помежду си, напротив силна братска връзка - далаверата. И разбира се всички те нямат нищо общо с идеите и принципите на партизаните слезли от Балкана на 9 септември 1944г. напротив искрено ги мразят и, пази Боже да се неповтаря, се молят в църквите, е не, че са вярващи, но хей така за всеки случай. Та между тези партии всъщност няма никакви противоречия, освен едно много важно - кой ще се облажи повече от хорския труд. Тук е и единственият състезателен елемент в нашата чалга демокрация - кой ще хапне пръв и кой ще чака за остатъците. А първи хапва който е на власт, останалите му завиждат, мразят и се надяват на следващите чалга избори, те да са на това място. И понеже нямат никакви идейни различия, но пък искрено се мразят, като при това публично не могат да се карат за кокала, 9 септември е един чудесен повод да си намерят "идейни" разногласия и да нахъсат тъпите си избиратели. Те така всеки ден с историческо значение за България, чалга демократите ни превръщат разпра. Но историята, наука, или - не, има свои закони, повтаря се докато народите я усвоят, а тези които упорито отказват да я научат просто се затриват.
Ние май сме в последната обиколка.




Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. 1997 - Изумително!
15.09.2017 01:15
Как научихте, че " Историята не им дава подобно право"? Чрез пряка или медитирана връзка? Можете ли да осъществите повторен контакт с Историята за уточнение по други спорни въпроси?

Много ми е важно, наистина ли имате контакт с Историята? Да не би да сте "просто едни шмекери които ползвайки историята и в случая 9 септември искат да се харесат на извинявам се тук за израза - дебилните" си поръчители?
цитирай
2. merlin68 - Как научихте, че " Историята ...
15.09.2017 01:31
1997 написа:
Как научихте, че " Историята не им дава подобно право"? Чрез пряка или медитирана връзка? Можете ли да осъществите повторен контакт с Историята за уточнение по други спорни въпроси?

Много ми е важно, наистина ли имате контакт с Историята? Да не би да сте "просто едни шмекери които ползвайки историята и в случая 9 септември искат да се харесат на извинявам се тук за израза - дебилните" си поръчители?


Така, сега идва любимият ми момент когато за негодниците които се правят на комунисти ще съм фашист, а за негодниците които се правят на демократи, ще съм - комунист.

Скъпи младежо, когато си отговориш на въпроса - кой би платил за подобни писания, тогава ще разбереш и кои са поръчителите.... може пък да са партизаните, а?
цитирай
3. 1997 - Пък може и с вълшебство? merlin е способен.
15.09.2017 01:39
merlin68 написа:
за негодниците които се правят на комунисти ще съм фашист, а за негодниците които се правят на демократи, ще съм - комунист.

а за негодниците, които се правят на сериозни ще си магьосник. ;)
цитирай
4. freeoldmen - Отличен анализ, глътка жива вода в пустинята на блог.бг.
15.09.2017 12:21
Всъщност, повечето нормални хора си мислят същото, само дето не могат да
го опишат толкова добре.
Което си личи и по броя на не гласуващите.
Надявам се процентът не дали вота си да расте стабилно.
Когато мине 70%, негодниците ще бъдат изправени пред системен проблем, който
не са в състояние да решат.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Чудесно, мерлин!
15.09.2017 12:49
За негодниците, правещи се на социалисти, сме фашисти, а за другите негодници демократи, бивши комунисти, сме комунисти?!
Няма отърване!
Винаги ние сме виновни!
И вако , и тако!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
6. getmans1 - Жалка работа сте хора и съвсем за...
15.09.2017 14:35
Жалка работа сте хора и съвсем закономерно си намерихте пристан при Бай Ганьо!
Мерлине още като започна да критикуваш БСП че са се осрали се досетих какъв ще е финала.
Едните маскари ама и другите маскари, с тоя лаф направо би дузпата в тъч.

Но чершката на тортата я постви професионалното троле 1997.

Ашколсун и машаллах бе ганьовски тарикатчета!
цитирай
7. merlin68 - Всъщност, повечето нормални хора ...
15.09.2017 15:42
freeoldmen написа:
Всъщност, повечето нормални хора си мислят същото, само дето не могат да
го опишат толкова добре.
Което си личи и по броя на не гласуващите.
Надявам се процентът не дали вота си да расте стабилно.
Когато мине 70%, негодниците ще бъдат изправени пред системен проблем, който
не са в състояние да решат.


Страхувам се, че сметката ти за 70% не гласували е малко наивна и не по причина, че те наистина няма да стигнат 70%, а защото ЦИК ще добави колкото процента е нужно. Обърни внимание ако четеш Днес бг. статиите свързани с Борисов. Отрицателните коментари по негов адрес са над 90%, но той печели избори след избори, как мислиш става това? А защо "опонентите" му от БСП и други партии си траят? Аз си мисля, че някой от вън определя коя партия ще управлява и всички на хранилките си траят и слушат.
Така, че докато 70% не излязат да гласуват с вилите, нищо няма да се промени.
цитирай
8. merlin68 - За негодниците, правещи се на со...
15.09.2017 15:44
leonleonovpom2 написа:
За негодниците, правещи се на социалисти, сме фашисти, а за другите негодници демократи, бивши комунисти, сме комунисти?!
Няма отърване!
Винаги ние сме виновни!
И вако , и тако!

Така е, можем да перефразираме и така - за жените си не ставаме, добре, че за чуждите все още ни бива:)

Хубав ден, приятелю!

цитирай
9. merlin68 - Жалка работа сте хора и съвсем за...
15.09.2017 15:47
getmans1 написа:
Жалка работа сте хора и съвсем закономерно си намерихте пристан при Бай Ганьо!
Мерлине още като започна да критикуваш БСП че са се осрали се досетих какъв ще е финала.
Едните маскари ама и другите маскари, с тоя лаф направо би дузпата в тъч.

Но чершката на тортата я постви професионалното троле 1997.

Ашколсун и машаллах бе ганьовски тарикатчета!


А тебе келепиреца Гетьо, какво ти подсказва, кои са читавите?
цитирай
10. leonleonovpom2 - Поздрави, приятелю!
15.09.2017 21:24
За втори път коментирам
Голямата демокрация както се декларира, беше всъщност Голямото разграбване
на държавен и военен резерв - над сто милиарда Отделно производствените фондовете
Да, тези направили промяната , имаха сериозна причина за нея
Не можеха да са собственици в прекия свисъл- на фабрики ,заводи, комплекси, латифундии и на хора, като феодали!
Комунизмът беше най-лош за тях!
Въпреки, че и при него бяха най- добре?!
Ограбиха се и спестяванията на хората-90 %
На нас за 12 милиарда ни разказаха играта, при положение, че е можело да се обслужват при този резерв,а на гърците за близо хиляда милиарда се дават нови траншове?
То реално и най- мощните държави живеят на вересия ,с огромни вътрешни дългове
не, причината е била разграбването и обслужване на лични интереси във вреда на България!

Хубава вечер!
цитирай
11. mt46 - Безспорно -
15.09.2017 22:22
9 септ. 1944 г. е доста спорна дата. Начало на сталинизма в България...
Реално погледнато, БСП, ГЕРБ и останалите ни партии не са кой знае колко по-лоши от партиите в редица западноевропейски страни или в САЩ. Партии, обслужващи себе си и бизнеса...
цитирай
12. merlin68 - За втори път коментирам Голямата ...
15.09.2017 23:17
leonleonovpom2 написа:
За втори път коментирам
Голямата демокрация както се декларира, беше всъщност Голямото разграбване
на държавен и военен резерв - над сто милиарда Отделно производствените фондовете
Да, тези направили промяната , имаха сериозна причина за нея
Не можеха да са собственици в прекия свисъл- на фабрики ,заводи, комплекси, латифундии и на хора, като феодали!
Комунизмът беше най-лош за тях!
Въпреки, че и при него бяха най- добре?!
Ограбиха се и спестяванията на хората-90 %
На нас за 12 милиарда ни разказаха играта, при положение, че е можело да се обслужват при този резерв,а на гърците за близо хиляда милиарда се дават нови траншове?
То реално и най- мощните държави живеят на вересия ,с огромни вътрешни дългове
не, причината е била разграбването и обслужване на лични интереси във вреда на България!

Хубава вечер!


Това, че социализмът фалира е една от първите лъжи на отрепките предали идеалите на партията която ги хрантутеше, предали държава и народ за да се превърнат в капиталист-демократи наготово. 10млрд.$ долара дълг за страна като България от 1988г. бяха жълти стотинки. Без предателството на Горбачов и подгласниците му от останалите държави в СИВ, социализма никога не би фалирал, точно обратното САЩ и ЕС, много по-вероятно биха фалирали. СССР, останалите социалистически страни и приближените до тях неутрални страни представляваха 2/3 от населението на Земята и притежаваха значително по-големи запаси от природни ресурси. След като Гробокопачов, разби военния съюз, икономическия съюз и собствената си страна, САЩ и Западна Европа получиха на тепсия технологии, квалифицирани кадри, пазари. Във военно отношение запада и особено САЩ се превърнаха в единствена сила и правеха където каквото си поискат, а те искаха основно чуждите ресурси и си ги вземаха.
Въпреки това, че дебила с петносаната тиква им хариза половината свят, днес те пак са пред фалит, а света пред война.
цитирай
13. merlin68 - 9 септ. 1944 г. е доста спорна дата. ...
15.09.2017 23:29
mt46 написа:
9 септ. 1944 г. е доста спорна дата. Начало на сталинизма в България...
Реално погледнато, БСП, ГЕРБ и останалите ни партии не са кой знае колко по-лоши от партиите в редица западноевропейски страни или в САЩ. Партии, обслужващи себе си и бизнеса...


Марине, не сталинизма, а горбачовизма се оказа най-страшен за България.
9 септември е спорен от гледна точка на репресираните в първите години на новата власт. Но трябва да се знае, че репресиите на комунистите са отговор на репресиите срещу тях. Както и да е - разчистване на сметки е имало. Но по-важното е друго, какво последва за България след 9 септември, възход, или падение? Тук няма никакъв спор вече - такъв ръст в икономика, социална сфера, образование... като в периода 45-89г. България в 1300 годишната си история не е преживявала.
След другият преврат от 10.11.1989г. до ден днешен, разрушенията в България са ужасяващи. Икономически колапс, демографска катастрофа, ужасяваща корупция и престъпност, затъпяващо население...
Коя дата ще да е по-спорна и що е то свобода?
цитирай
14. getmans1 - Гледам, дмаш нещо за келепирец ....
15.09.2017 23:29
merlin68 написа:
getmans1 написа:
Жалка работа сте хора и съвсем закономерно си намерихте пристан при Бай Ганьо!
Мерлине още като започна да критикуваш БСП че са се осрали се досетих какъв ще е финала.
Едните маскари ама и другите маскари, с тоя лаф направо би дузпата в тъч.

Но чершката на тортата я постви професионалното троле 1997.

Ашколсун и машаллах бе ганьовски тарикатчета!


А тебе келепиреца Гетьо, какво ти подсказва, кои са читавите?


... Няма келепирец Мерлин а има "хладен ум" и добра памет.
"Горещите сърца" ги оставям на любителите на идеологии, статистики и разни други сравнения.

Ти си добър разказвач и дано си добър слушател и най-важното мислещ слушател, че искам да ти разкажа една историйка, и дано да вденеш.
Та, едно Нещо ходило по чужбината и в Австрия попаднало в една селска кръчма. По стените имало много снимки от миналото на селцето. Гледало ги Нещото и си направило изводите.
Като си дошло в Бегето в свой коментар изложило изводите си;
Ауу, преди ВСВ Австрия била същата изостанала като България в аграрно отношение страна.
Така Нещото искало да затапи Гетманса идеологически с разни статистики /по-точно казано соц. стъкмистики / и нагледен пример дето видяло в Австрия.
Идеологията обаче му попречила да види, че докато Гетьо строял развития социализъм хората в Австия вече са живяли в него.

Сигурно се чудиш защо ти разказвам всичко това, сега ще разбереш?!

"Нещото" също като мен и теб тук в блога си има НИК - 1997 и всек ден ни залива със статии от в. "Дума" а точно прогресивните журналисти от този вестник пласираха ОТ " едните и другите са маскари". Целта е повече от проста да се разколебаят колебаещите се а на изборите да отидат верните и за съжаление вече няколко пъти успяват ама в резултат оливки.

Чи такива ми ти работи Мерлине, повече "хладен ум" и памет му е майката!

А бе, кЪт много знайш да питам, Пуин ква идеоогия изповяда!?
цитирай
15. merlin68 - Гетьо, първо, не разбрах кои са с...
16.09.2017 00:00
Гетьо, първо, не разбрах кои са според теб читавите? Не те питам хей така, лаф да става, питам те защото добрата ми памет и хладен ум веднага ще ти направят списък на не читавите им деяния... та пак питам, кои Гетьо, са читавите?
В Австрия не съм ходил и разказа ти някак си не ме докосна.
Добрата ти памет очевидно ти изневерява, или пък хладния ти ум съвсем е замръзнал, иначе щеше да помниш каква бе България през 1988 и каква е днес. И ако спомените ти си бяха наред, то нямаше да си чешем напразно тук езиците.
Що се отнася до 1997 и "Дума", не ги чета и следователно не мога да ги коментирам.
цитирай
16. getmans1 - Ей, а, не толкова елементарно деее .....
16.09.2017 09:32
merlin68 написа:
Гетьо, първо, не разбрах кои са според теб читавите? Не те питам хей така, лаф да става, питам те защото добрата ми памет и хладен ум веднага ще ти направят списък на не читавите им деяния... та пак питам, кои Гетьо, са читавите?
В Австрия не съм ходил и разказа ти някак си не ме докосна.
Добрата ти памет очевидно ти изневерява, или пък хладния ти ум съвсем е замръзнал, иначе щеше да помниш каква бе България през 1988 и каква е днес. И ако спомените ти си бяха наред, то нямаше да си чешем напразно тук езиците.
Що се отнася до 1997 и "Дума", не ги чета и следователно не мога да ги коментирам.


... списък ли ще ми искаш сега!?
Това "ама не се разбира/разбирам какво си искал да кажеш" си е същия похват или трик като това с маскарите.
А 1988 г. я приемам като 1990 ама с обратен знак нещо като координатна с-ма, 88 е една година преди новата ера:)))
цитирай
17. merlin68 - Гетьо, факта, че не можеш да ми по...
16.09.2017 09:57
Гетьо, факта, че не можеш да ми посочиш една читава партия, говори достатъчно.
Хайде бегай се радвай на ерата която ще те затрие барабар с дребното ти келепирче.
цитирай
18. getmans1 - Верно е бе, че повторението е майка на затъпяването а ще ми дадеш ли дефиниция на "читава партия"!?
16.09.2017 21:55
merlin68 написа:
Гетьо, факта, че не можеш да ми посочиш една читава партия, говори достатъчно.
Хайде бегай се радвай на ерата която ще те затрие барабар с дребното ти келепирче.

цитирай
19. merlin68 - Гетьо, тук не е телефон на довери...
16.09.2017 22:26
Гетьо, тук не е телефон на доверието, почваш да дразниш, ако няма какво да кажеш, просто си трай. Нали ти твърдиш, че не били всичките маскари, защо от мен искаш дефиниция за читава партия? Хайде издай читавата си партия та да и прегледаме читавите деяния, или върви да спиш.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1679779
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031