Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2012 20:23 - Защо вярвате в Бог,а не в.........
Автор: aip55 Категория: Други   
Прочетен: 20886 Коментари: 39 Гласове:
7

Последна промяна: 19.02.2013 13:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Абсолютен атеист съм и, не смятам за нормално да споря с религиозни лумпени, защото за мене това са хора фанатици (ограничени в логическата си мисъл), спъващи нормалния ход на цивилизованите отношения в живота.Но съм съгласен с твърдението, че  някой .... е сътворил този феномен човека. Споделям мнението,  че може би сме дело на друга извън земна цивилизация, но не  съм малоумен фанатик, че да повярвам, че Бог е сътворил съвокупностите от химични, мисловни, биоенергийни, и куп други функции.
    Какво (остроумно) подвеждане на библията за горките хора, които я вземат за еталон на възпитанието и познанията за живота им. Те попадат в такова умопомрачение от писанията на библията, че чак забравят, че са хора живещи в 21 век.
    Религията в съвременният ни живот доказва нагледно, колко е жестока и несправедлива към  съвременният ни живот. Самият факт, че се делят на какви ли не измислени религии, само и само да държат невежите и лишени от логически завършек хора, маси, заради интересите си да са на власт. По този начин ги държат в подчинение и смирение, страх от, който печелят идеологически и материални девиденти. Овчедушието, и агресията на тази религиозна и политическа върхушка, е способна, за своите интереси да потъпква интересите и бита на цели народи, включително и заробването им , за да удовлетворят алчният им апетит в името на забогатяването им.
   Някои ще ме упрекнат в богохулство, е тяхна  си работа, но няма да падна на колене, докато има факти и аргументи, които доказват, че Бог е някакъв мираж, измислица с цел да се подтискат масите в смирение и послушание. Ще ме питате какви са тези аргументи?
          1)-Как ще ме оборите с факта, че по време на турското ни робство в БОЖИЯТ ХРАМ, БОГ е позволил да се изколят (обезглавят) толкова невинни хора-деца, жени, мъже и възрастни? Става въпрос за клането в Батак.
           2)-Какво представлява Бог в този случай? Той съдист ли е или какво?
            3)-Нали е всеможещ! Защо не е предотвратил това престъпление?
           4)-Кой му дава право да ни съди за делата ни?
            5)-Защо позволява все още на мюсюлманските религиозни общности да колят и обезглавяват хора по най-жестокият начин?
           6)-Някой може ли да се похвали, че откакто съществува мита за Исус, същият да се явил пред хората и някой от Папите да го хване за ръката и да каже на хората :Ето хора това е Бог?
          7)-Случайно да сте получили поне едно бонбонче от Бог за детето Ви или за вас?С нещо да Ви е напълнил хладилника?
           8)-защо позволи Бог на Хитлер да избие толкова невинни хора в концлагерите?
          9)Защо не предотврати земетресения, вулкани, торнада и т.н.?
  Не искам да продължавам нататък с аргументите си, защото злините които е преживял света са много. С какво Бог е допринесъл, за да не станат тези беди и неудачи на човечеството?Няма  в историята на света положителнии аргументирани за действия на този, който религиозните фанатици наричат Бог, Аллах и т.н....Надявам се, че няма нормално мислещи хора които да се заблуждават в ОТЖИВЕЛИЦАТА-РЕЛИГИЯ И БОГ. Той съществува само за умопомраченитеи слаби, страхливи душици, които са продукт на религиозната олигархия. И всеки случай съм сигурен, че сега БОГ не стои зад компютъра и да си гледа сeира на вярващите и невежи хора, но съм сигурен, че религиозната олигархия лежи, богатее и се смее на малоумието на вярващите, че ще има видьов ден.
    Ваша си работа, вярвайте, дано докато сте живи на този свят, да получите от Бог поне едно бонбонче или  една усмивка..........











Гласувай:
11



1. анонимен - Брато,
11.11.2012 20:38
когато ти хрумнат подобни фундаментални истини, по-добре си ги записвай локално, на твоя си компютър, а не ги публикувай в мрежата. Като приятел ти го казвам.
цитирай
2. aip55 - Ok
11.11.2012 20:51
Ok
Благодаря Ви за съвета
цитирай
3. ivoki - Доста неграмотно. . . . Прав е bel...
11.11.2012 20:55
Доста неграмотно.... Прав е belevindia !
цитирай
4. casadi - "Бог е сътворил съвокупно...
11.11.2012 21:00
"Бог е сътворил съвокупностите от химични,мисловни,биоенергийни,и куп други функции,от някакво си ребро на Адам или някаква си ябълка изядена от Дева Мария, и те двамата по този начин зачеват този свят."

Би ли пояснил къде си чел това?
Нещо книга, точен цитат би било добре да споменеш.
цитирай
5. анонимен - Не съм много сигурна,че
11.11.2012 21:38
няма Бог,но съм си задавала абсолютно същите въпроси,които си задаваш
ти-какъв е този жесток Бог,който наказва невинни деца и същества,и че
чрез страдание можеш да изкупиш грешките си?!?!
Бедната ми глава не го побира просто:(((((((((
цитирай
6. shtaparov - Създателите на комунизма ясно са го ...
11.11.2012 21:44
Създателите на комунизма ясно са го казали: "Християнинът,за да стане юдей,първо трябва да стане атеист!"
цитирай
7. watchtowerman - Човек има познания за Вселената
11.11.2012 21:51
въз основа на своята сетивност. Мислиш ли, че човекът притежава всички сетива, които биха му дали възможността да опознае ЦЯЛАТА Вселена? Пример, човешкото око има възвожност да "вижда" САМО 2% от лъченията в Космоса. Ухото долавя звукови вълни САМО в диапазона 100-20 000 Херца. Делфините пък общуват като издават звуци и над тоя диапазон. Огромен брой учени са ВЯРВАЩИ. Затова смятам за израз на крайно невежество, че те са "лумпени" и "религиозни фанатици".
цитирай
8. анонимен - Виж сега-мисля, че вярващите са ...
11.11.2012 22:11
Виж сега-мисля,че вярващите са тези,които мислят,че ,,заслужават"нещо повече.Забележи,когато се молят как придърпват все чергата към себе си т.е молят единственно за себе си,вярвайки безрезервно,че ТЕ го заслужават.
По им лесно да си въобразяват,че някой мисли ежедневно за тях и техните желания,вместо да се вземат в ръце и да направят поне едно добро за някой безвъзмездно ПОНЯКОГА.
цитирай
9. casadi - 1. През цялата земна история хората ...
11.11.2012 23:19
1. През цялата земна история хората са покосявани от смъртта- и бедни и богати, и вярваащи и невярващи, деца и бебета, невинни и виновни. Кой е виновен за това?
Истината е, че виновни са хората, защото те са тези, които са избрали да се отделят от Живота. В зората на човечеството е имало два пътя - да избереш Живота и да Му се подчиняваш, или да избереш да се отделиш от Живота ...и да умреш. И не само да умреш, ами и да имаш живот в страдание и болка. От двата пътя пред себе си, човечеството избра пътя на страданието, болката и смъртта, то реши да се отдели от Живота. Чудно ли е тогава, когато жънем това което сме посяли?
2. " -Какво представлява Бог в този случай?Той съдист ли е или какво?"
Не, но Бог се съобразява с нашият собствен избор. Не Той, а ние сами си избрахме да се отделим от Него, носейки последствията за своя свободен избор.
Да, Бог страда безумно от нашият лош избор, но не би било справедливо ако Той ни беше ограбил правото да избираме, Той създава свободни същества, а не роботи. А свободните същества пък трябва да си решат дали искат да служат на Баща си и да живеят, или да побегнат от Него и да умрат. Човечеството реши да обърне гръб на Баща си. Само дето не прецени, че отделянето от Бога на практика означава прерязване нишката на живота...и безкрайно страдание.

3"Нали е всеможещ!Защо не е предотвратил това престъпление?"
Да, Той е всемогъщ и може да предотврати всяко зло и всяко престъпление. Ако не го прави, това означава, че си има много основателна причина за това. Една от причините е, че след като човечеството отхвърли Бога за свой Цар, то получи друг такъв, Библията го нарича "княза на този свят", "човекоубиец", и "на лъжата баща". Това пак си е наш избор. Ние изгонихме Царя на Живота и поканихме Княза на Смъртта. Защо мрънкаме тогава, когато той владее сърцата ни, подканя ни към зло, кара ни на воюваме и да се избиваме?

4)-Кой му дава право да ни съди за делата ни?

Той е Законодателя, има право да съди.
цитирай
10. casadi - 5)-Защо позволява все още на мюс...
11.11.2012 23:35
5)-Защо позволява все още на мюсюлманските религиозни общности да колят и обезглавяват хора по най-жестокият начин?

Бог все още търпи злото, но няма да е задълго. Той ще сложи край на всяко зло, на всяка болка, на всяка смърт. Той ще пречисти земята от онова, което я осквернява и ще я възстанови в нейното първоначално състояние, на хармония, мир и любов.

6)-Някой може ли да се похвали,че откакто съществува мита за Исус, същият да се явил пред хората и някой от Папите да го хване за ръката и да каже на хората :Ето хора това е Бог?

Божият Син ходи сред човеците 33 години. Резултата? Осъдиха Го на смърт. След всичките Му дела на милост, на изцеления, на съживяване на мъртви, на нахранване на гладни множества. Мисля, че и в която епоха да бе дошъл Христос, историята щеше да се развие по абсолютно същия начин - отхвърляне, преследване, охулване, смърт. Защото човека е винаги един и същ - зъл, грешен, непонасящ разобличението и Светлината.

7)-Случайно да сте получили поне едно бонбонче от Бог за детето Ви или за вас?С нещо да Ви е напълнил хладилника?

За мен лично е направил толкова много, че няма да ми стигне мястото да пиша. Получавам благословения както в духовен, така и в материален план.

8)защо позволи Бог на Хитлер да избие толкова невинни хора в концлагерите?
9)Защо не предотврати земетресения,вулкани,торнада и т.н.?

Както казах, човека сам е избрал на кого да служи, и това за съжаление не е Бог. Бедите, които връхлитат земята не идват от един лош и разгневен Бог, а от "княза на този свят", на когото ние избрахме да служим. Ние презряхме любящия си Баща, отхвърлихме Живота, който ни предлагаше в изобилие, не желаехме повече любовта и грижата Му...и Бог се съобрази с нас.

Оставил ли е Бащата чадата си? НЕ! Никога. Точно защото ги обича до смърт, Той направи невъзможното за да възстанови прекъсната връзка помежду ни - дойде да ни изкупи със собствената си кръв. Днес Той предлага възстановяване на всеки, дали ще приемем е пак наш избор.
цитирай
11. begetron426 - Бог ние дал инстинкти...
11.11.2012 23:53
Бог ни е дал инстинкти за любов, но забранява да я правим. Създал ни е да има в нас повече зло, но иска да бъдем само добри, а после ни съди, което е несправедливо. Дяволът е по-справедлив от Бог, защото каквото ни е дал иска да го правим. Природата е най справедлива, дала ни е всичко и ни е оставила свободна воля на избор...
Вярата е всеобщо понятие и като такова то е необходимост за всяка човешка дейност, което означава, че към всичко се тръгва с вяра. Вярата е сродна с оптимизма, доверието, надеждата и др. т., което я прави необходима при тръгване към всяка истина. Тръгваме към нещо винаги с вяра, за да може да стигнем до него, защото когато не вярваме, че ще стигнем до нещото, тогава отпада смисъла от тръгване. Затова при всяко търсене на истината се тръгва винаги с вяра, а само когато стигнем и докажем определена истина вярата става пълна. Във всички други случай имаме изопъчаване на вярата, защото се тръгва в началото към нещо с пълна вяра, което я први сляпа. С такава вяра истина не се постига, а само се забранява търсенето на истината.Следователно сляпата вяра е необходима на мистиката, религията и идеологията, за да забраняват търсенето на истината за съществуването, развитието и управлението на света като заблуждават, че неопределено и недоказано нещо е истина.Всички сме наясно,какво се е случвало с хората, които не са приемали сляпата вяра, а са търсили и доказвали истината. Пътят на цялата история на развитие на нашата цивилизация е наситен с реки от пот,кръв и сълзи,именно поради сляпата вяра, с която се забранява търсенето и доказването на истината за съществуването,развитието и управлението на света.Така ослепено откъм истината човечество,по-лесно се управлява като му се показва по кой път да мине и горкому,ако се отклони от пътя за слепи.Мистиката, религията и идеологията имат нужда от сляпо вярващи, които да вярват, че всяко тълкуване на нещо е истина. Затова мистичните, религиозните учения и идеологии се роят толкова много, защото лъжите представени за истини за едно нещо са многобройни,а истината за него е само една.Мистиката, религията и идеологията се роят поради неистината, а науката се рои поради повечето истини и по-пълното тяхно разбиране. Атеист е човек който вярва сляпо само в съществуването на доказаната истина, а теист е човек сляпо вярващ в неистината. Поздрав!!!
цитирай
12. vmir - Размисли на типичен невежа, който си въобразява, че ще мине метър покрай ниобходимостта да
12.11.2012 00:02
чете повече отколкото му се чете. Е, нещата не са чак толкова елементарни, както някой пуцаджия тили рабфаковец ти ги е представил и ти си му уйдисал, че да повярваш в Господ, Той трябва да ти се върти на петичка, а ти не си успял да забележиш, че такова очакване към слуга, не се връзва никак с Господ.
цитирай
13. aip55 - Да,ама не!
12.11.2012 01:27
casadi-Разбирам ,че сте с теологочни познания.С вашият примитивен отговор може да подлъжете няко дете което има страх от приказките на такива като тебе.Но,обясни на някое компютърно съвременно по голямо дете за познанията ти.Ще бъдеш анатемосан с глупавите ти расъждения.А,камо ли да застанеш пред мен или децата ми................Ти видял ли си господ да ходи 33 години по земята?С каво можеш да го докажеш?Фантазьор кирлив!А,vmir-критерия за невежа си го задръж за тебе ,сигурно си мислиш,че сме още във феодалното общество.Има още много път да изминеш докато да достигнеш в 21 век.Пожелавм и на двама Ви здраве и късмет!
цитирай
14. vmir - 15. aip55,
12.11.2012 04:22
aip55 написа:
casadi-Разбирам ,че сте с теологочни познания.С вашият примитивен отговор може да подлъжете няко дете което има страх от приказките на такива като тебе.Но,обясни на някое компютърно съвременно по голямо дете за познанията ти.Ще бъдеш анатемосан с глупавите ти расъждения.А,камо ли да застанеш пред мен или децата ми................Ти видял ли си господ да ходи 33 години по земята?С каво можеш да го докажеш?Фантазьор кирлив!А,vmir-критерия за невежа си го задръж за тебе ,сигурно си мислиш,че сме още във феодалното общество.Има още много път да изминеш докато да достигнеш в 21 век.Пожелавм и на двама Ви здраве и късмет!


За твое сведение, атеизмът не е никакво постижение на времето, защото си е съществувал откакто съществува човекът. Та ти дори не съзнаваш, че обясненията се съобразяват с развитието на слушателя. Личи ти от километри, че не си отварял Библията, а ако си я държал случайно в ръка и се е отворила някакси, на момента си побързал да я затвориш. Теолигичните ти познания са наистина на ниво дете, в противен случай нямаше да търсиш Господ в човешки образ, в Библията е казано, че никой не е видял Господа, няма и да го види. Липсват ти и общообразователни познания, за да знаеш от опит какво значи "подобие", явна не знаеш, че едни и същи математически модели описват явления от най-разнообразно естество, и за твое сведение, във всяка епоха атеисти са били главно слабо образованите, защото трябва да знаеш, за да забележиш хармонията, причинно-следствените връзки, развитието им във времето и законите, които ги ръководят и които никой човек не е успял да забрани или промени.
цитирай
15. reksreks - do avtora
12.11.2012 06:39
Zna4i avtora kazva, 4e tezi koito vqrvame v Bog vqrvame v nebivalici, a ateistite v logi4ni fakti. Ha sega otnovo da vidim, koj v kakvo vqrva i kolko e logi4no to: Az vqrvam, 4e sym syzdaden s ljubov i misyl ot razumno i inteligentno sy6testvo nare4eno Bog i sym tuk s opredelena pri4ina - ot druga strna ti i ateistite kato tebe vqrvate, 4e ste plod na nqkakva slu4ajna himi4eska reakciq, koqto se e slu4ila nqkyde, nqkoga vyv Vselenata bez qsna cel prosto po slu4ajnost i posle blagodarenie na evoljuciqta ot majmuni ste stignali do tuk. Ta q sega o6te vednyj da vidim koj ot nas vqrva v po-golemi nebivalici i neveroqtni ne6ta.
I zapomnete edno avtore: Nqma umira6 ateist!!!

Syjalqvam za latinicata, pisha izvyn stranata ot PC, koeto nqma instalirina kirilica
цитирай
16. xloranphyl - До автора Не се занимавай с глу...
12.11.2012 08:20
До автора
Не се занимавай с глупости, спорът е нонсенс.
По-лесно е да накараш куче да проговори, отколкото да накараш религиозен фанатик да не се страхува от смъртта! Да, страхът от смъртта е основен подсъзнателен мотив на религиозните скодоумници.
Не спори с тях, а ги накарай да ти докажат, че исус ристос НЕ Е СИН НА Летящото Спагетено Чудовище!
За повече инфо и тактики - http://kurtenkov.blogspot.com/
http://www.bnews.bg/article-20180
http://www.venganza.org/
цитирай
17. reksreks - до автора
12.11.2012 10:38
Вие не сте атеист, а сте просто агностицик. Атеист значи, че воювате срещу Бог и имате доказателства, че той не съществува. Това което сте дали като примери против съществуването на Бог не е сериозно, защото повечето лоши неща за които говорите не са направени от Бог, а от хора най-вероятно невярващи и атеисти. Останалите лоши неща, които ни се случват като природни бедствия отново имат коренна причина, която води отново към нас хората като чели. Така, че не обвинявайте Бог за лошите неща които се случват на човечеството. Най-висшата форма на огорчение за един баща или родител е неблагодарността на синовете му. Вие задавате въпрос към него - кой е той да ме съди, с какво право, какво е дал на детето ми, напълнил ли е хладилника. Благодарение на Бог вие и децата ви всеки ден живеете, благодарение на него нас и вас ни има. Той е ръката, която ни държи невидимо над бездната, докато ние си мислим, че сами се справяме и вървим над нея. И не на последно място относно въпроса ви за доказателствата за неговото съществуване - най-живото доказателство е природата и вселената около нас - това изобилие от хармония, красота и съвършенство смятате ли, че се е зародило от самосебе си или по някаква случайност? Както са посочели в по-горните коментари, най-великите учени са били дълбоко вярващи. Или смятате, че и те са заблудени а вие сте прав? И не забравяйте, че това за което говорим се нарича Вяра, тоест това е в крайна сметка акт на доверие към някого и нещо и изискването на всякакви материални доказателства би компрометирал този акт.
цитирай
18. angelabove - До автора!
12.11.2012 12:56
Наистина вопиющо невежество! Препоръчвам Ви да почетете малко по-задълбочено книжки. Има специализирана литература, която ще отговори на конкретните Ви въпроси. Има и книги, които ще обогатят общата Ви култура дотолкова, че не само сам да отговорите на въпросите си, но и да се убедите в несъстоятелността на повечето от тях.
А иначе,да, вярваща съм. И всеки ден получавам по един дар от Бога! И близките ми получават. За което Му благодаря всекидневно според силите си. Пожелавам Ви да изпитате в душата си същият мир и благодарност, които чувствам аз.
Поздрави и дано напреднете и се извисите достатъчно, за да повярвате.
цитирай
19. podvodni - До автора
12.11.2012 14:14
Задал си наистина интересни въпроси. Поздравления ! Задават се въпроси от този който търси отговори. Ти точно това правиш - търсиш отговори. Жалко, че болшинството от коментиращите вместо да отговорят на въпросите ти те нападат чисто животински. Следствие на тяхното невежество е !
Ще се помъча да те провокирам сам да си отговориш на зададените от теб въпроси, защото най-точните отговори само ти можеш да намериш.

Ако Бог бе предотвратил всичките тези „нещастия“ за които споменаваш, то тогава, какъв е смисълът на нашето съществуване?

Отговори си на този въпрос и ще намериш отговорите на останалите !
цитирай
20. zaw12929 - Неспасяем случай не сте- няма та...
12.11.2012 14:16
Неспасяем случай не сте- няма такива, но трябва желание, да се съобразите с другите хора. Човек не може да съществува извън човечеството, а щом е така, трябва да се съобразява с общността, а не да наричаш вярващите "хора фанатици(ограничени в логическата си мисъл..." има неща, които изглеждат нелогични, но само на незнаещите, затова вие сте ограничения фанатик... който не разбира, че в другите светове действат други закони... Нали учените непрекъснато разкриват законите на материалната природа, поради което се докосват и до нематериалния Божи свят. Началото, което даде на учените основание да потвърдят, че писанията на библията са верни- че има един Бог създател... не може от един коментар да се получи информация, но любознателния ще потърси, ще прочете. СДамо папагалите повтарят, каквото са чули, без да го разбират...
Бъди си атеист- то ще е най много до смъртта, когато ще се срещнеш с Божия свят- абсолютно неподготвен, когато вече нищо не може да се направи за грешната ви душа.
НАЙ ГОЛЯМОТО ЗЛО ОТ НАСЛЕДСТВОТО НИ ОТ КОМУНИЗМА СА АТЕИСТИТЕ. ТОВА, ЧЕ 23 ГОДИНИ СЛЕД ПРОМЕНИТЕ ТЕ НЕ САМО ОСТАВАТ ТЪПИ АТЕИСТИ, БЕЗ ДА СЕ ЗАИНТЕРЕСУВАТ ОТ БОГ ВЕЧЕ СИ Е ЗА ТЯХНА СМЕТКА.
БОГ НЕ Е ЧОВЕК- НИЕ СМЕ ПОДОБИЕ НА Бог не по тяло, а по ум. Както Бог и ние сме надарени от създателя да творим. Прочети, даже в Интернет има книги, доказателства за съществуването на Бог. Прочети, но не давай акъл на другите в нещо, което сте абсолютен невежа.
Бог и тебе е създал, давайки душа на тялото ти с която той е в непрекъснат контакт и знае всяка твоя мисъл и действие. Връзката на всеки човек с Бог е през главата и мисълта му- най големия божи дар. Мисли и глупости не пиши.
Успокоението е, че всеки човек допуска грешки, но може да се поправи с покаяние и молитва пред Бог! Бъди добър, уважителен и ползвай мисълта си и способността си да четеш, а не само да пишеш постинги и коментари с цъфлали налъми. Пожелавам ви успех, наближава рождество. Не намесвай действията на грешни религиозни служители.
БОГ ЯСНО, ПО НАЙ РАЗБИРАЕМ НАЧИН Е ПОСТАНОВИЛ 10 ЗАПОВЕДИ И ИЗИСКВА СПАЗВАНЕТО ИМ. ЧОВЕКЪТ ИМА МИСИЯ НА ЗЕМЯТА, ЗАТОВА Е СЪЗДАДЕН И ЩЕ Я ИЗПЪЛНИ...
цитирай
21. minevv - Агностик
12.11.2012 15:31
Религията / без тази вътре в човека / е най добрия начин някой да забогатее и да управлява за сметка на другите хора. Това е р азбираемо за този който използва, но безкрайно не разбирам как останалите овце му вярват и са готови да работят и мрат за измисления си водач. Всички религии се въсползват от страха от смърта и незнанието , за да управляват. А толкова умни мъже са писали против религията - достатъчно е да бъдат прочетени малко книги... уви . Простота = религия
цитирай
22. valsodar - Бог е Творец, а не бавачка на твор...
12.11.2012 16:44
Бог е Творец, а не бавачка на творенията си. :)
цитирай
23. penchoan - След една година Бог така ще се пр...
12.11.2012 16:45
След една година Бог така ще се прояви, че няма да остане жив нито един атеист. Ще има умрели атеисти и повярвали, бивши атеисти. Не знам вие от кои ще сте.
цитирай
24. becksssss - Авторе,
12.11.2012 17:05
я кажи сега как Дева Мария заченала, след като яла ябълка и как Господ е сЪдист, който не е дал едно бонбонче на детето ти и не ти е напълнил хладилника. Кажи, че ми стана много любопитно.
цитирай
25. blackpredator - Не се коси,
12.11.2012 17:24
БалевИндия скоро ще посети корените на мургавите си деди на полуострова.
Ще стане циганин-хаджия...

Останалите са от енорията на пловдивския патриарх.
Нещо като тапети върху стенописните икони...
цитирай
26. voxpop - Ох, човече, ще ме умориш от смях!
12.11.2012 17:37
Ти си толкова ,,просветен", че се чудя как изобщо се намират хора, които да спорят с теб и да те убеждават в противното :)))
На такива гении като теб се крепи съвременната цивилизация!
Направо изби рибата, изкърти мивките на всички атеисти и счупи тъпомера :)))
Ти си тяхната гордост. Ашколсун!
цитирай
27. sparhawk - Хм
12.11.2012 17:54
смятам, че има Бог, тъй като за това свидетелстват много религии от много краища на света. Не смятам обаче, че различните религии дават нещо повече от интерпретации на срещите с Бога, направени от обикновени хора. Определено не одобрявам агресивното говорене на религиозните и тяхните опити да накарат другите хора да живеят по техните догми.
цитирай
28. анонимен - По същество си абсолютно прав, но за ...
12.11.2012 19:11
По същество си абсолютно прав, но за да теглиш шута на релегиозните малоумници, за съжаление трябва да прочетеш всичките им книги и никога да не допускаш лекомислини приказки, че дева Мария е гризала ябълката. Религиозните хора са с психични проблеми и мястото им е в лудницата, но щом си лудуват безобидно и не готвят религиозни войни, майната им.
цитирай
29. анонимен - Как станах атеист.
12.11.2012 19:21
http://kushel.blog.bg/drugi/2012/09/16/kak-stanah-ateist-shegovit-razkaz.1000389
цитирай
30. hopfen - Колега, за сега дори вратата на вярата не си намерил,
12.11.2012 19:45
а ни обясняваш, какво си "видял" вътре. Достатъчно зрял си, предполагам, за да можеш да направиш разлика между Вяра, Религия и Суеверие. Тук, по начина по който си изложил своите възприятия, показва само един от примерите за съществуването на Бог, надявам се след като си чел Библията да знаеш за какво говоря...
Наздраве!
цитирай
31. radamaya - Култа е семейството
12.11.2012 19:54
и то естественото, последователното.
цитирай
32. d3bep - До автора Не се занимавай с глу...
12.11.2012 20:02
xloranphyl написа:
До автора
Не се занимавай с глупости, спорът е нонсенс.
По-лесно е да накараш куче да проговори, отколкото да накараш религиозен фанатик да не се страхува от смъртта! Да, страхът от смъртта е основен подсъзнателен мотив на религиозните скодоумници.

Зависи на коя религия.
цитирай
33. becksssss - По същество си абсолютно прав, но за ...
12.11.2012 21:41
kushel написа:
По същество си абсолютно прав, но за да теглиш шута на релегиозните малоумници, за съжаление трябва да прочетеш всичките им книги и никога да не допускаш лекомислини приказки, че дева Мария е гризала ябълката. Религиозните хора са с психични проблеми и мястото им е в лудницата, но щом си лудуват безобидно и не готвят религиозни войни, майната им.


Ти изби рибата с тоя коментар, ебаси. Как така лесно определяте кой е с психични проблеми, кой бил за лудницата и то - без да сте дипломирани психиатри, направо не ми е ясно!
цитирай
34. анонимен - Питай, ще ти обясня. Имам сто пос...
12.11.2012 22:49
Питай, ще ти обясня. Имам сто постинга на тая тема.
цитирай
35. begetron426 - Всичко в Библията...
13.11.2012 00:23
Всичко божествено в Библията се тълкува, няма нито едно нещо от библейските божествени сказания да е доказано като истина, а всичко е оставено на бъдещето. Това е метод на мистиката, религията и идеологията, с който да се заблуждават хората, за да им отнемат настоящето. Разбира се има и истина в Библията, и тя е древната история на еврейския народ. Как ще обясним извръщенията, неморалните писания и многото неистини, които са съдържание на Библията, с което нейната божественост и морал се дискредитират. Затова написаното там без доказателства може да се приеме само със сърцето или със сляпа вяра като се забраняват расъжденията за изясняване на истината. Едно нещо написано в Библията да не е вярно, я прави веднага невярна, а в нея има хиляди неверни и нелогични неща. Например Христос е казал. "Аз съм истината..." и е забранил да имаме други богове, а същевременно ни казва, че имаме свободен избор. Възможно ли е при тоа положение да имаме свободен избор. Може да го имаме, но този свободен избор се наказва жестоко, ако не повярваш в него. Така е за всичко, с което не си съгласен. Може да си най-човекът, но не приемеш ли, че има Бог – горко ти, а може да си най-големия съдист, помолиш ли се на Бог, той ще ти прости, което Христос го е узаконил още на разпятието си. Защото е бил разпънат между двама осъдени на смърт разбойници. Единият повярвал в Бог и той му простил и му отворил райските врати, а другия не повярвал в него и бил предаден на пъкъла. Има ли в тези действия на Христос справедливост и то божествена? Мисля, че няма! Защото така всички може да станем убийци и да ни бъде простено. Един Бог не може да бъде Бог, ако им нещо, което му опонира цяла вечност. Един Бог не може да бъде Бог, ако използва забраните като 10 божи заповди, защото тези "10 божи заповеди" са били мъдра практика на древните народи много хиляди години преди да има Библията. Бог може ли да бъде само добър при положение, че е сътворил най-жестокия свят, в който всяко по-безащитно същество служи за храна на по-силното. Мисля, че в такова съторение, човекът няма вина, а виновен е само Бог. Забраната за вкусване на плодът на познанието от човекът му е докарал най-големия смъртен грях. Такъв Бог е слаб и не е Бог, щом забранява на любимите си деца познание и ги наказва за това, че знаят. И най-лошият човек иска децата му да са изучили, знаещи и умни. Кой е Бог тогава и имали го? Ако човечестото не беше прегърнало познанието, нямаше днес да го има нашия НТ свят и човечеството нямаше да бъде 7 милиарда. Много отдавна то щеше да е измряло от глад в трънливата и безплодна земя, която му е завещал Бог, за да си изкарва прехраната с жесток труд. Но човекът се изхитри и и втори път хапна от ябълката на научното познание и не само оцеля в трънливата земя, а се разплоди и надникна чак в Косвосът и видя, че и там Бог го няма.
Въпреки че има много не божествени неща в Библията и Бог, ще задам провокиращия въпрос: Защо Бог като знаещ всичко можещ всичко и е над всичко, е създал грешното творение човек като предварително е знаел това? Аз като земен човек, вярващ само в доказаната истина имам три отговора. Първият, е че Бог няма божествени качества. Вторият, е че нямало с какво да се развлича и третият, че човек не е божие създание, а продукт на материалната еволюция. И последният въпрос: Може ли нещо, което никога няма да бъде определено, доказано и видяно – да съществува? Според мен може само като мислима илюзия. Поздрав!!!
цитирай
36. aip55 - От автора:
13.11.2012 02:12
begetron426 - Благодаря Ви че , ме подкрепихте ! Най обстойният и качествен отговор . Вие наистина доказахте това , за което се интересувах. Не се включвах в отговор на вярващите .....(многоточието ми е за да не се обидат) , защото още в началото писах,че не желая да коментирам нещата по темата с религиозни .........!
Не намирам за нормално ,да водя полемика с ялави сиви вярващи мозъци ...... ! Не подценявам разбира се и другите които имат единомислие по темата . Преди всичко-логиката над всичко което ни заобикаля . Не ме е страх от Бог , защото и аз като Радой Ралин , никога не съм вярвал , че налъмите ще цъфнат. Бог е символ само за страхливите , покорни , дребнави и найвно вярващи в религията.
цитирай
37. watchtowerman - Подличко постъпваш!
18.11.2012 22:16
Абсолютен атеист, пък ползва писмовността, създадена от дребнави и наивни братя, вярващи в не в религията, а в Бога на Библията и Господа Христа - Вечния и Неунищжимия. На Когото Му се заканват да Го унищожат от хилядолетия време. Това, че Му се ръпчите и днес е ДОКАЗАТЕЛСВО, че ТОЙ ПРОДЪЛЖАВА СЪЩЕСТВУВАНИЕТО СИ. А противниците Му не само че ги няма, но и са збравени имената им. Но Неговото Име ПРЕБЪДВА. Жалко, че не виждате елементарни факти и истини.
цитирай
38. анонимен - Това последното е апотеоз на глу...
19.11.2012 14:00
Това последното е апотеоз на глупостта.
цитирай
39. aip55 - Това последното е апотеоз на глу...
22.11.2012 17:47
kushel написа:
Това последното е апотеоз на глупостта.

Kushel - ako си ме разбрал грешно си извинен от мене . Свалям ти шапка пред таланта ти . Не съм от тези с многото никове и не спекулирам , и не блъфирам....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aip55
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1487768
Постинги: 310
Коментари: 2488
Гласове: 7322
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930