Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2013 15:14 - Терорът на простотията
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 3277 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 20.02.2013 15:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Тонове, не томове, тонове могат да се напишат за простотията. Моята задача обаче е друга. Чудесно съзнавам това и въпреки това напоследък опасно много започнах да се поддавам на изкушението да отговарям на простотията. От последните ми 12 поста, седем се занимават с глупостите. Какво от това, че били на народно, ще рече високо, ниво. Прекъснах дори и поредицата, описваща същността на Костовизма чрез анализа на събитията и действията от неговото време. А толкова е важно това за поколенията след нас…

Не знам утре дали ще успея да се преборя. Днес не успях. Слушайте.

В последните дни простотията народна не се търпи – тя е повсеместна и вопиюща. Народът (?) се събудил. Той (?) иска (!) Какво иска той? – започна с палене на монополите и го закърши до оставка на Бойко Борисов. Категорично! Безусловно! С кръв дори! Днес получи оставката на Борисов. Обаче пак е недоволен! Кой? Народът ли?

„Я да видим какво пише във форума“, както се изразява един телевизионер, иначе нереализирал се логопед. „Асене, я спри за малко, върни назад, задръж така“, както казва друг един телевизионер. Той пък физкултурник с тениска под пуловера.

„Това е положението“ – следва въздишка...

Само цитати от вчерашния и днешния ден:

1.   Автор: theeconomist  Категория: Политика  - 

„Някаква психясала лелка, г- жа Пеловска, бивш член на НИС на СДС, представяща се за излъчена от протестиращите граждани, си събу миризливите килоти и от наше име се надупи на властта!

Този текст yourprincess210000 коментира така (19.02 13:08) - "си събу миризливите килоти и от наше име се надупи на властта!" Какво стана с "няма да си цапам устата", защото имало годишнина от Обесването на Левски. Изпускате си нервите, дядо. Не бива.

theeconomist  отговаря с финес, отговарящ на образованието му - С тебе, пич, няма да си цапам устата! :-)))

2.   Автор: makont Категория: Лични дневници   

„Позната ли Ви е, това е дамата, която се "изходи" от името на всички протестиращи в пресконференцията на Б.Б. Аз наистина съм кротичък човек, дори и на протестите не ходих, но честно, довечера се замислям дали да не отида. Рече, че: "ако си тръгна ще е с високо вдигната глава"- коя, Буда, онази, която се грижи за душевния комфорт на продажните журналистки ли, или всичката друга женоря, дето ти станаха министри в правителството. Боже, аз съм еманципирана жена, но този човек така използва нашата нужда от реализация, и същевременно нежното и покорното в жената. Мръсник!“

Този текст, обърнахте внимание, че е писан от жена, нали, е коментиран от друга жена - ady  така (19.02 14:13): „Слушах и не вярвах на ушите си. Такова лизане на гъзове- без извинение - не бях чувала. Абсолютно те подкрепям.“

3.   Автор: chavdar01 Категория: Политика   

(Подчертал съм правописните му грешки. Добавям и писането с големи букви, което е израз на важност предполагам според него.)

„ДОЛНА МАНИПУЛАЦИЯ,ТОВА БЕШЕ ДНЕСКАШНАТА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ НА ДОНОСНИК "БУДА" И ПОЛИТИЧЕСКАТА ПРОСТИТУТКА ПЕЛОВСКА!ПРАВЕТЕ СИ САМИ ИЗВОДИТЕ НА КАКВО Е ГОТОВ "БУДА" САМО И САМО ДА ОСТИСКА  ВЛАСТА!!!
ГОТОВ Е ДА ОТИДЕ И НА ДОГОВОР С ДЯВОЛА,САМО И САМО ДА ЗАПАЗИ ВЛАСТА ЗА СЕБЕСИ!!!ТОВА СЕ КАЗВА НАГЛОСТ!-"ТЕ НЕ ГО ПУСКАТ В СЕЛОТО,А ТОЙ ПИТА КЪДЕ Е ПОПА И КМЕТА!!!
СТАРА БЪЛГАРСКА ПОГОВОРКА ЗА ГЬОН СУРАТЛЪК!!!
АКО ДНЕС,БЕШЕ ЖИВ ЛЕВСКИ,САМ ЩЕШЕ ДА ВЛЕЗНЕ В ГРОБА,ПРИ ВИДА НА ТЕЗИ УПРАВЛЯВАЩИ!!!“

Един коментира тази изящност на изказа чавдаров, на което „музикантът“ му отговаря така(19.02 18:10):  chavdar01 „ТОЛКОВА ДЪЛБОКО СИ СЕ ЗАКОПАЛ В ТОЗИ "МЕДЕН РУДНИК"!  ЧЕ САМО ЗАДНИКА ТИ Е ОСТАНАЛ ОТГОРЕ ЗА ДА ТЕ "ОПЕРДАШИ" ПАТРОНА ТИ ДОНОСНИК "БУДА"!!! МЕРЗАВЕЦ!

А tutankhamon661  добавя на 19.02 19:48:

„Виждам два варианта:
1. Сhavdar01 е напълно луд и безкрайно глупав дебил с достъп до компютър.
2. Платен провокатор и лъжец, който нарочно се прави на луд, за да обслужва интересите на работодателите си.
"Стреля" безсрамно, лъже като дърт циганин, измисля, преиначава ...  Има късмет, че никой не му обръща внимание, защото в други държави се плащат солени обезщетения за мастурбации като неговите.

4.   5. Както казва onlyfun - Колко забавни цитати и коментари! И всички по темата!;=)

- „Я ми кажи сега, азър сме си насаме - обичаш да те пошляпват или да пошляпваш?:)))

- „Браво, Свирка! Остави за малко вибратора и обясни!“

5.   6. Автор: idealist Категория: Политика   

„Оставка - най-сетне свършва милиционерското иго! Днес на обяд Б. Борисов ще си внесе оставката при Цецка Цачева! Честито на всички българи! Народът показа, че не може да бъде мачкан до безкрай!“

И коментарът на hloris (20.02/09:46): „ХАх...каква прекрасна новина:)))  И сега накъде?? Лесното свърши...предстои трудното, което е...мъгла,в която ме плаши образа на една размита лисица.
И дано тръгнем напред, а не се загубим в мъглата,и да се окаже,че просто се въртим в кръг,дано Господ се смили над нас!“

6.   Автор: borsi Категория: Бизнес    20.02/11:32на

"Оставката на кабинета не решава проблема със сметките за ток! Само да запазят цените високи, да запазят монополите, да продължат да ни крадат с високите цени на ток, вода, газ, жертваха дори скапаното си крадливо правителство. Това не ни устройва! Искаме намаление на цените, разбиване на всички монополи и някакви оставки няма да ни спират да продължим с което сме започнали!

Антимонополни искания : 
1. Понижение на
цените на тока (със 68-71%) 
2. Понижение на цените на водата с 56% 
3. Закриване на
ДКЕВР - Комисията в сегашния си вид, е паразитна и вредна организация - струва милиони годишно, нанася вреди на българската икономика,    джоба и благосъстоянието на всеки редови българин.
4. Подвеждане под съдебна отговорност на сегашни и предишни членове на ДКЕВР: За - Нанасяне на вреди в особено големи размери, на цели отрасли в индустрията, по действащите и в момента закони в страната - "Обект на посегателство и правилното функциониране на икономиката /важни стопански отрасли на икономиката/, нарушава се нормалната стопанска дейност./разконцентриране. Разстройване на стопански отрасли, или на отделното предприятия. Подравяне на стопанските отрасли и на отделни предприятия .. (Наказателен кодекс)
5. Разследване на имущественото им състояние, на техните роднини и близки, както и такова за всеки който в последните години е лобирал за по-високи цени на електроенергията.
6. Отмяна на срока на давност за тези престъпления.
7. Да се задължат всички обществено и икономически значими компании като; EVN, Е.ОН, ЧЕЗ, НЕК, Булгаргаз, М-Тел, Виваком,Глобул, Лукойл България, ВИК дружества и т.н., да обнародват на всяко тримесечие финансови отчети. След като могат да искат пари от граждани, фирми и промишлени предприятия е добре да се знае за какво точно отиват тези пари.
8. На всяко заседание на новата комисия определяща
цените на ток, вода и газ; освен представители на енергийния сектор и държавата, да има и представители на профсъюзите, браншовите организации от бизнеса, индустрията, търговията, като и от КЗП (Държавни и частни). 
9. Същите да влязат и на заседанията на Антимонополната комисия. 
10. Всички заседания да са открити, а не както е сега в ДКЕВР "закрити заседания".
11. Преразглеждане на приватизационните договори с трите електроразпределителни дружества - ЧЕЗ, Енерго-Про, ЕВН, Софийска вода, заради неспазване на приватизационните условия по тях.
12. Да се дават данъчни стимули за енергийна ефективност за сгради и на частни лица, инвестиращи лично средства в енергийна ефективност на собствените си жилища. Австрийския модел да се приложи в България. След като, държавата иска и налива пари в компании за така наречената "зелена енергия", следва да го прави и за частни лица. 
13. Бързо създаване на така очакваната от години борсата за електроенергия у нас, за да може българската индустрия да хеджира своите позиции на пазара на електроенергия, а не всяка промяна на цените да действа шоково и да води до загуба на работни места както е сега.
14.
Таксите за пренос на електрическа енергия и таксата достъп да отпаднат като незаконни, докато не се даде възможност на граждани и компании, да сменят доставчика си на ток, както е в много страни от Западна Европа. Дружествата заедно с представителите на МИ и МФ да възстановят неправомерно откраднатите от гражданите и компаниите пари по тези такси, заедно с начислените върху тях ДДС и акцизи.“

Моят коментар:

-      Ама, как ще стане това бе, момче? Как да го свържа?

-      Единият край на въжето на напречната греда, другият – на врата. Това е.

Шега бе, Уили. Викайте Съветската армия. Дотогава да  продължаваме да четем BLOG.BG. И да не се ядосваме много-много. В края на краищата отиващите си имат правото да се гърчат. Търпиме. Това е!




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. christof - Благодаря, че си цитирал коментари ...
20.02.2013 18:03
Благодаря, че си цитирал коментари от моя извънредно популярен постинг, посветен на простотията на блогера Чавдар!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872429
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031