Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2012 10:46 - Защо не пък атеизъм!
Автор: aip55 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1495 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                            Защо ли атеизъм......


  Имаки предвид предният ми постинг, за вярващите в Бог , и съзнателно правокиращите ми расъждения за ябълката, за която Бог е предупредил изрично Ева, и е накарала Адам да вкуси от забранения плод на познанието. За това нарушение ги е изгонил от рая, като ги е пратил на земята?????  Това прегрешение на Адам и Ева се счита за най-големия грях, за което Бог ги наказал да бъдат смъртни като сложат началото на човешкия род и трудно да изкарват прехраната си, за да изкупят прегрешението си. И всички ние оттогава сме грешни. Това е писание на Библията, което не е вярно.
Сега ще се опитам да дам отпор на тези които претендират за
разсъдъка си на блаженните вярващи хора и за тяхните  расъждения .Ще се опитам, да разчистя центъра на християнството, едва ли не, хванете се за нещо. Ще атакувам значението на разпятието на Христос, така че се подгответе психически.

Исус е бил отхвърлен и разпънат на кръста. Суровата действителност - разпъването на кръст е било предпочитан метод за екзекуции на древните римляни поне 2 века около предполагаемия живот на Исус. Припомням, Исус е бил пронизан от копие от пазещия го, на втория ден за да провери дали е умрял, като той е починал още на първият ден. В повечето случаи осъдените на смърт по този начин са били оставяни да се мъчат на кръста с дни преди да настъпи смъртта. Много гаден и противен начин да си отидеш. Исус бил прекарал ЦЕЛИ 3 ДНИ!!!! В ада, представете си? Ами милиардите, които сигурно също са в ада и ще бъдат там цяла вечност според вашата теология? Да припомня, че няколко хиляди от тях са срещнали неговата съдба всъщност, даже с него са били разпънати още двама. Повечето от тях са се мъчили с дни на кръста преди да умрат. Бил умрял за нашите грехове. Кой го е карал, а, да, татко му. Заради системата, която той е съчинил, според която единствения начин да ни прости за греховете, които той е измислил, е да утрепе собствения си син, който всъщност е и той самия. Ще ми се да припомня, че разпъването на кръст е било използвано срещу бунтовници, борци за свобода от гнета на римската империя, а Исус бил умрял за греховете ни на кръста, много от тия другите, които са споделили неговата съдба, са умряли на кръста за свобода, Исус умира за нашето всеобщо робство под този небесен тиранин татко му .
Надявам се след горния абзац вече Христовите страсти да нямат никаква важност за вас, ако мислите с мозъците си, ако не, моля, дарете ги на нуждаещите се.

Защо един Бог? Защо не и повече, защо мъж, а не жена, а неговия татко кой е, от къде е дошъл той? Защо не 2 бога, защо не безкрай богове. Единственият начин да се появи един бог, който да съчини всичко останало би било той сам да се генерира спонтанно, а ако той го може, защо не го могат N- на брой богове? Всъщност интересна е тенденцията, че с напредъка на цивилизацията, броят на боговете в религията намалява, стигнал е до един към момента, естествената следваща крачка следва да е ..... нито един?



Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aip55
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1486949
Постинги: 310
Коментари: 2488
Гласове: 7321
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930