Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2015 09:47 - Конкурентката-продължение
Автор: aip55 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5129 Коментари: 15 Гласове:
15

Последна промяна: 15.03.2015 16:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg




Няколко седмици след задочните погледи и многозначителни усмивки, които си размениха любезно двете жени на празника, мислите на Зигрид съвсем се объркаха. Всеки ден Зиги и Жаки се срещаха по коридорите на университета с грейнали усмивки, а напрежението от срещите им задушаваше тяхната свобода на мислене и от това речовите им контакти бяха объркани и непохватни за общуване. Спираха се да си кажат нещо, но се чувстваше стеснението, което им пречеше да скъсят дистанцията по-между си. Невъзможно бе да продължат в това напрежение, без да има развитие на действията им. И едната и другата чувстваха, че е време да се направи първата крачка. Първата крачка направи Жаклин, като при поредните и срещи се осмели непохватно и твърдо решена да излезе от ситуацията на недомлъвки и страсти, на жадуващи погледи в очите. И двете жени се спряха, като скъсиха дистанцията си една от друга, така, че разстоянието между двете беше почти контактен, като междувременно се уговориха след часовете да се срещнат на кафе, защото ....
   - Аз не мога повече така - каза Жаки - Имам какво да си споделя с теб и съм в състояние да ти дам повече от това, от което ти се нуждаеш в своя живот.
    Естествено Зиги кимна с глава в съгласие, защото тя очакваше този момент и вече нямаше търпение. От тук нататък пожара на мечтите им за интимност изригна в изпепеляваща и страстна любов. Действията им ставаха все по-открити, не се прикриваха дори и пред колеги, което стана известно дори и на ректора на университета. Взе се бързо решение, за нарушение на правилника. Нарушаването на интимни отношения между преподавател и студент беше очевидно и ректоратът реши да освободи от длъжност Зигрид, като я уволни за непристойни деяния. И така Зигрид остана без работа. Прекъсна и връзките си с Жаки, която всеки ден я търсеше настойчиво по-няколко пъти на телефона.
     Стана леко раздразнителна, отношението в семейството и също се промени, като често забравяше да приготви вечеря за семейството си, не обръщаше внимание, че домът и е все в безпорядък, а с вниманието към мъжа си бе някак си разсеяно, неестествено. Това естествено забеляза пръв нейният съпруг.
     - Не се притеснявай скъпа, ще си намериш и друга работа. Това е най- малкият ни проблем. По-важни са ни децата и грижите за тях.- каза Юрген, който беше дочул от хорските клюки за връзката и с Жаки, но не посмя да коментира този проблем с нея, като се направи, че не знае нищо за това.
     Изминаха няколко месеца и Зигрид се яви на интервю в една фирма за  да си намери работа. По това време Жаклин също завърши университета и също си търсеше работа. По някаква случайност за същата фирма се беше кандидатирала и Жаки.
     Зигрид чакаше в определеният и час за интервю във вестибюла и когато я поканиха да влезе с недоумение се изненада, че  Жаклин е вече вътре и кандидатства за същата работа. И двете жени се смутиха, но си подадоха ръце, като си казаха, че изненадата им е приятна да се видят отново.
     - Познавате ли се?- попита интервюиращият.
     -Да. Тя ми беше преподавателка в университета.- отговори Жаклин
   Интервюто продължи около час, като комисията им задаваше кръстосани въпроси, за да изберат по подходящият им човек за дейността им.  Накрая комисията взе решение да вземе Жаклин за работа.
   Жаки очакваше такова развитие на нещата, стана решително и отсече!
   - Аз не приемам вашето предложение за работа и се отказвам от интервюто Ви. Тя е моята преподавателка  и знанията са и значително повече и аргументирани от моите.
   Обърна се, взе си чантата, погали по бузите Зигрид , целуна я по челото и си и преди да си тръгне решително заяви:
    - Или ни взимате двете на работа или без мене. Аз познавам лично нейните качества на знаещ човек.- и излезе от стаята за интервюиране.
    Сред комисията настъпи недоумение и тотална паника от ситуацията, в която се намираха. Те бяха наистина предпочели младата жена пред знаещият и рутиниран човек.
    Зигрид стана, каза довиждане и тръгна към вратата. В този момент чу зад гърба си гласа на шефа на фирмата, който до сега не беше взимал отношение по интервюто. Беше само слушател:
   - Един момент Зигрид, аз мисля, че и двете ще сте ни полезни и за това одобрявам кандидатурите и на двете - явно босът е харесал мотивацията и на двете жени.
   Това беше кулминацията на живота и на двете конкурентки. Отвън Жаклин чакаше нетърпеливо Зигрид, като потропваше с токчетата на червените си ботушки и нервничеше в очакване. Толкова дълго не се бяха виждали, и не бяха в близък контакт, а сега чакането я изкушаваше от нетърпение.
    На излизане от интервюто Жаки се хвърли в обятията на Зигрид и я целуна толкова страстно, че от отворената врата на интервюиращите им се стори, че гледат на живо еротичен спектакъл, устроен специално за комисията. И за двете времето беше спряло, като капсула във вакуум. Какъв ли ще е животът им за напред, е времето ще покаже.
    Всички бяха изненадани, но босът каза:
   - Няма значение интимната им ориентация, по-важното, е че намерихме това, което ни трябваше, за дейността ни....
   След няколко дена Зигрид се върна в къщи от работа. Нямаше никой в апартамента. Стори и се, че всички предмети в тази къща са и чужди, безинтересни. Сякаш всичко виждаше в черен нюанс. Написа прощална бележка на Юрген и започна да си прибира вещите, защото с Жаклин решиха да живеят остатъка от живота си заедно. Постави бележката на масата и започна да си прибира нещата в няколко куфара. В това време вратата на апартамента хлопна и на вестибюла се появи Юрген. Безпорядъкът и опакованите куфари съвсем ясно показваха намерението на съпругата му.
    - Здравей съкровище - каза Юрген, като коленичи пред Зигрид, бръкна под сакото си и извади кутийка, в която най вероятно бяха скъпи бижута - Днес е рожденият ти ден и това е за теб - подаде кутийката.
    Беше много смутена и напрегната, но пое кутийката разопакова я и видя какъв  скъпоценен подарък и подаряваше нейният съпруг. В очите и се появиха сълзи, които не можа да скрие. Разтвори огърлицата, като я подържа минутка, две и я върна обратно в кутийката, затвори я и я постави на масата до бележката, която бе написала преди малко. Юрген взе бележката и я прочете с треперещи от ужас ръце. Не можеше да повярва, че жена му е взела такова решение.
   - Ти обмисли ли всичко това? Моля те не го прави! - каза Юрген, взе кутийката и я хвърли в лицето и.
    Това окончателно амбицира Зигрид, взе си куфарите и напусна този дом завинаги.
    Така съдбата събра завинаги конкурентките по работа, страст и съдба. Наеха си самостоятелна къща на два етажа, където да живеят двете и заживяха спокоен и щастлив живот според техните разбирания...

aip55






Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. aip55 - Разказа е
11.03.2015 14:46
по-действителен случай. Неволно бях свидетел на цялата история в далечната 1993 година в Германия. Всички имена са действителни....
цитирай
2. bliz - Много е важно уточнението...
11.03.2015 21:59
Много е важно уточнението , че разказаното е по истински случай.

1993 година- един патриархален млад мъж от Балканите става свидетел на тази зашеметяващо-помитаща случка! Това толкова те е впечатлило и развълнувало емоционално, просто си бил облъчен от сексуалната енергия на тази ситуация. И ето, сега след години ти разказваш случката, а без твоето уточнение тя ми звучеше като сексуална фантазия. Ти не си възмутен, нито съдник, ти си невидимия участник, който вижда и усеща какво се случва всяка секунда.
Мисля, че това е един спомен, който като старо вино те омайва и ти просто му се наслаждаваш.

Зигрид е била семейна жена , майка. Мисля, че дълго е търпяла неволния мъжки егоизъм , когато винаги трябва да отдаде тялото си на тази "машина за сперматозоиди" да се освободи от напрежението...Просто сетивата и са били тормозени и с времето "акта на освобождаването " е вече досадно, дори противно механично търкане. Дошло е време за нейния егоизъм. Не я оправдавам, опитвам се да разбера. Можеше да бъде деликатна и предпазлива. Има и деца засегнати - а тяхната обида и див срам, когато всеки има право да те унижава, а те не се съпротивляват, защото наистина се чувстват "виновни", с чуждата вина, на най-близката и обичаната!

Това за патриархалния млад мъж го писах с най-добри чувства, той е символ на една чистота и нормалност, както и на едно природно силно либидо.
цитирай
3. coacoa11 - Прекалено много щастливи случа...
11.03.2015 22:22
Прекалено много щастливи случайности, за да е реално, но щом казваш :)
цитирай
4. troia - Откачена
11.03.2015 22:31
работа. Не мога да ги възприема такива взаимоотношения.
Другите май също са в шок, защото никой не коментира.:))
Поздрави за интересната история!
цитирай
5. aip55 - Много е важно уточнението, че ра...
12.03.2015 07:31
bliz написа:
Много е важно уточнението , че разказаното е по истински случай.

1993 година- един патриархален млад мъж от Балканите става свидетел на тази зашеметяващо-помитаща случка! Това толкова те е впечатлило и развълнувало емоционално, просто си бил облъчен от сексуалната енергия на тази ситуация. И ето, сега след години ти разказваш случката, а без твоето уточнение тя ми звучеше като сексуална фантазия. Ти не си възмутен, нито съдник, ти си невидимия участник, който вижда и усеща какво се случва всяка секунда.
Мисля, че това е един спомен, който като старо вино те омайва и ти просто му се наслаждаваш.

Зигрид е била семейна жена , майка. Мисля, че дълго е търпяла неволния мъжки егоизъм , когато винаги трябва да отдаде тялото си на тази "машина за сперматозоиди" да се освободи от напрежението...Просто сетивата и са били тормозени и с времето "акта на освобождаването " е вече досадно, дори противно механично търкане. Дошло е време за нейния егоизъм. Не я оправдавам, опитвам се да разбера. Можеше да бъде деликатна и предпазлива. Има и деца засегнати - а тяхната обида и див срам, когато всеки има право да те унижава, а те не се съпротивляват, защото наистина се чувстват "виновни", с чуждата вина, на най-близката и обичаната!

Това за патриархалния млад мъж го писах с най-добри чувства, той е символ на една чистота и нормалност, както и на едно природно силно либидо.

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Да наистина беше така. Много им се чудех на немците, как така живеят на приятелски начала, нямат общ семеен капитал и дори като идат на ресторант всеки си плаща неговата сметка, а за сметката на детето/цата им си я делят на две до фенинг или по-нашему стотинка. Тази случка наистина ме порази със студеното си безчувствие и безотговорност, към семейството. Умишлено не написах, какво се случва с децата им, защото разказа щеше да стане най-малко в три части, а това беше мн. трогателна среща. Пусто его и еманципация.
цитирай
6. aip55 - Прекалено много щастливи случа...
12.03.2015 07:43
coacoa11 написа:
Прекалено много щастливи случайности, за да е реално, но щом казваш :)

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Зависи какво разбираш под щастлива случайност Соа...? За нас такива отношения те първа навлизат, като резултатът на всички ни е ясен. Е, всеки си има ъгъл на мислене и преосмисляне на света около него. Поне за мене това не е щастлива случайност, а первезие с моралните ми разбирания. Скоро гледах и един такъв немски филм,, Die Konkurentin " и точно това ме накара да си припомня тази случка. Мисля, че има от какво да се поучат от разказа ми четящите.... Поздрав приятелко!
цитирай
7. aip55 - работа. Не мога да ги възприема т...
12.03.2015 07:56
troia написа:
работа. Не мога да ги възприема такива взаимоотношения.
Другите май също са в шок, защото никой не коментира.:))
Поздрави за интересната история!

Здрасти Троя! Припомни си само коментара ти в първата част от разказа ми.
Целта на разказа ми въобще не е за любовен триъгълник, а да покажа пошлата страна, на такива случаи. Да заглавието ми в първата част подлъгва читателя и той си мисли, че ще има някакво первезно развитие. И може би си права в коментара ти, че шока им идва май в повече от втората част, но такава е истината. Е опитах се и малко да го украся, защото иначе ще бъде трудно, за описване на случката, щеше да изглежда разказа, като лекция за новият морал на свободията.... Хубав ден Кат....
цитирай
8. coacoa11 - Имах предвид, че обикновено раб...
12.03.2015 15:50
Имах предвид, че обикновено работодателят взема един служител, а не двама. Подобни отношения завършват най-често с драма, а не щастливо... затова ми се стори нереална случката или поне краят й, както си го написал.
Кое е перверзно и кое - не, зависи от гледната точка. Хората имат различно мнение за това, кое е норма и кое - извращение. Аз смятам, че перверзия е майката да зареже детето си и да е щастлива.
цитирай
9. aip55 - Имах предвид, че обикновено раб...
12.03.2015 18:06
coacoa11 написа:
Имах предвид, че обикновено работодателят взема един служител, а не двама. Подобни отношения завършват най-често с драма, а не щастливо... затова ми се стори нереална случката или поне краят й, както си го написал.
Кое е перверзно и кое - не, зависи от гледната точка. Хората имат различно мнение за това, кое е норма и кое - извращение. Аз смятам, че перверзия е майката да зареже детето си и да е щастлива.

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Няма значение, какво е мислил работодателя, по-важното е че споделяш с мене мнението ми, за което ти благодаря. Поздрав и хубава вечер!
цитирай
10. troia - Да,
12.03.2015 22:22
има голяма разлика между първият и сегашният ми коментар. Мислех си, че цялата история е твоя фантазия и дори очаквах някаква хумористична развръзка, а то се оказа доста сериозно четиво т.е гадната реалност.
Далеч съм от мисълта да се правя на много демократична, либерална и разбираща любовта. Не мога да ги възприема такива взаимоотношения и това е. Просто не са естествени. Никой не съдя, но не съм длъжна да ги харесвам.
Поздрави, приятелю!:) Темата е интересна и актуална. Както вървят нещата може след десетилетия да е сериозен проблем.
цитирай
11. aip55 - има голяма разлика между първият и ...
12.03.2015 22:46
troia написа:
има голяма разлика между първият и сегашният ми коментар. Мислех си, че цялата история е твоя фантазия и дори очаквах някаква хумористична развръзка, а то се оказа доста сериозно четиво т.е гадната реалност.
Далеч съм от мисълта да се правя на много демократична, либерална и разбираща любовта. Не мога да ги възприема такива взаимоотношения и това е. Просто не са естествени. Никой не съдя, но не съм длъжна да ги харесвам.
Поздрави, приятелю!:) Темата е интересна и актуална. Както вървят нещата може след десетилетия да е сериозен проблем.

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Описал съм фактите такива, каквито са. Хищническо общество са немците. Ако имат някаква изгода от тебе са много мили, но ако пресекне изгодата, се правят, че никога не са те познавали. Скованост и неолиберални разбирания за живота си имат. Нормално е да не ги разбираме от човешка гледна точка.... И да ги съдиш и да не ги съдиш, на тях изобщо не им пука, важна е само материалната полза.
цитирай
12. injir - Аз също съм в шок от подобни връзки. ...
15.03.2015 16:56
Аз също съм в шок от подобни връзки. Приемам ги, но не ги разбирам. Те между другото са част от европейските ценности...
цитирай
13. aip55 - Аз също съм в шок от подобни връзки. ...
15.03.2015 17:09
injir написа:
Аз също съм в шок от подобни връзки. Приемам ги, но не ги разбирам. Те между другото са част от европейските ценности...

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Такъв е начинът им на живот и традиция, а от там и мисленето им за семейните връзки, които са една тънка нишка, която всеки момент може да се скъса....
цитирай
14. zax - Сори, цъкнах на зеленото но. . . . ...
15.03.2015 21:42
Сори, цъкнах на зеленото но .... Палеца широк, ако отчете минус е от мен и ще компенсирам.
Не заради теб а творенията ...
цитирай
15. aip55 - Сори, цъкнах на зеленото но. . . . ...
15.03.2015 22:44
aip55 написа:
zax написа:
Сори, цъкнах на зеленото но .... Палеца широк, ако отчете минус е от мен и ще компенсирам.
Не заради теб а творенията ...

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Спокойно! И аз съм правил грешки, но ти не си направил грешка. Благодаря за мнението ти... Поздрав!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aip55
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1481440
Постинги: 310
Коментари: 2488
Гласове: 7312
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031