Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2021 08:11 - ВЪЗНАСЯНЕТО КАТО ПЪТ КЪМ ИЗОБИЛИЕ - 2ч.
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 542 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                                             МАСТЕР СЕН-ЖЕРМЕН


Скъпи мои, аз съм мастер Сен-Жермен и идвам при вас не с празни думи за далечна надежда, а за да ви напомня, че имате в ръцете си инструмент да промените бъдещето си.

Вярвате ли, че това е възможно? Вярвате ли, че на вашата планета може да пребъдат и да процъфтяват не само вселенските принципи на Изобилието, но и енергиите на мира, равенството, братството, взаимопомощта и радостта - Божествената радост, за душите човешки?

Чувствате ли го някъде скътано дълбоко в сърцата си, трепва ли у вас и искрица от някакъв спомен?

Но аз искам да разбудя у вас не просто спомена, а зрънцето на собствената ви мисия.

Мили мои, ние ви дадохме примера със затворената система. Земята наистина до този момент действаше – и като екологична, и като финансова система, именно на този принцип. Това беше преобладаващата реалност, създавана непрекъснато от вашите собствени мисли и нагласи за бедност, ограничение и недоимък - имането на едни за сметка на други. Каквото вътре, такова и вън – нали не сте забравили?

Дълги времена духовното бе отделяно от материалното. Християнската традиция направи това разделение особено силно. „По-скоро камила ще мине през иглено ухо, отколкото богат да влезе в рая” – бил казал Христос.

Мили мои, напомняме ви – Изобилието е просто енергия, сурова сила без насоченост. Само вие можете да я изпълните с негативност, ако злоупотребявате с нея и изкривявате моделите й. Можете и да я впрегнете в най-Богоугодните дела – изборът е изцяло ваш.

Дълги векове тъкмо най-духовните хора се отказваха от изобилието и силните икономически и политически постове, не желаейки да се „цапат” с алчност и корупция. (явно неспособни да свържат високите позиции на властта с честността и добродетелността.)

А хората, които имаха достъп до големи богатства в по-голямата си част не действаха в синхрон с всеобщото благо – поддаваха се на чисто човешки заблуди.

Това не е нито лошо, нито добро, скъпи мои – то е част от еволюционния процес на вашето собствено съзряване.

Именно поради факта, че повечето хора постигнаха драматична крачка напред в осъзнаването си, сега вече започва да се променя и мрежата на Изобилието.

Ние ви говорим за решетки и мрежи, а вие копнеете за свобода – не желаете да ви оплитат повече в каквото и да било. Искате да забравите страховете за бъдещето, просто да бъдете и да се наслаждавате на живота.

Истината е, че вие сте свободни. Също така истина е, че всичко си взаимодейства – винаги. Можете хем да бъдете свободни, хем да сте взаимосвързани.

Затворената система, разбира се, е само математическа абстракция. Повтарям - във вселената всичко винаги си взаимодейства. Но начинът на разпределение на ресурсите на тази планета досега беше организиран предимно на този принцип. Наистина трудно за постигане, но е факт. Сега ви остава да се справите с по-лесната част – да върнете нещата към по-високите модели на Божественост.

С настъпване на Новите времена, се променят и нагласите и убежденията на хората. Всеки пречистен модел привлича към себе си други такива – заедно те започват да образуват нови конфигурации – именно на този принцип се изграждат енергийните мрежи, за които ви говорим. Те си имат цял екип – чертожници, архитекти, строителни инженери и т.н.

Както при всяка постройка, първо се започва с базата. Тя не е начената отсега, мили мои. Дълги времена специални Служители на Светлината са слизали именно с тази мисия – да внасят обратно Истината от Дома, за да се променят човешките нагласи и оттам – реалността на Земята. Тази работа се е извършвала на всички нива – както на просветителско-философско, така и в чисто материален план.

Искам да ви открия нещо, което вече е знайно от много души на Земята. Самият аз поработих върху тази задача по време на моето превъплъщаване като граф Сен- Жермен. Една от многобройните ми мисии бе да обикалям и да привличам просветените силни на деня с идеята да се сформира фонд от чисто реални средства, който да бъде съхраняван при специални обстоятелства и отключван в решителни моменти от еволюцията на човечеството.

Тези средства могат да бъдат активирани само при едно условие – нарастване на осъзнатостта на хората, както и окончателния им избор им да действат изцяло от позиция на безусловната любов, която включва както тях самите, така и цялата Земя.

Когато тази критична маса бъде постигната, въпросните средства започват да се отключват и да се вливат в реалните финансови системи на Земята. Те ще бъдат управлявани от хора, които ще ги насочват изключително към типове бизнес, каузи и фондации, които се придържат към най-висшите вселенски принципи.

Разкривам ви тази част от картината, защото много от вас – при това най-интелигентните, наблюдават финансовите ви системи и се чудят – как ще стане всичко, откъде ще дойде промяната – та нали в света има ясни закони. Мили мои, познатите ви правила вече са в процес на промяна, включително икономическите. Колкото и странно да ви звучи, част от тези промени – финансовите кризи, са провокирани именно от започналото вече силно взаимодействие между двата принципа (всяка решетка се създава от определен тип повтарящи се модели – в ядрото им има чиста мисъл и определена геометрия – симетрична или не. Когато въпросните модели започнат да се „срещат”, предизвикват турбуленция и сривове.)

Така че промените са започнали, еволюцията е в ход и следващите двадесет години ще предизвикат ред положителни реформи в световните икономически системи. Някои хора ще създават напълно нови структури, други ще спомагат старите да бъдат променяни по еволюционен път. Това невинаги ще бъде мирен и тих процес, но той ще си свърши своето – бъдете уверени. По все още преобладаващия принцип на затворената система, малък процент от човечеството държи по-голямата част от богатствата на Земята за сметка на останалите. Сега – при настъпващото взаимодействие на моделите, както и в следствие на осъзнаването на хората, в тази затворена система ще настъпят пробиви на много нива – първо, в нея ще се влеят нови идеи, реални поддържащи структури, организации, нов тип бизнес начинания; второ - в нея ще бъдат вливани средства, за които никой не предполага и никой не предвижда в сметките. Така, лека – полека и стъпка по стъпка, Новите Времена на Земята ще започнат славния си ход.

Скъпи мои, вярно е също така, че вие тъкмо сега не трябва да стоите нито миг със скръстени ръце, чакайки някакви си други да направят реформите, та вие да встъпите в една чисто новичка, блестяща, добродушна мрежа за Изобилие.

Възлюбени, четящи това послание – вие сте Архитектите на Новото Време. Може би не ви е още ясно какви ще са външните събития – ще се питате какво, кога точно и как ще става. А ние няма да правим прогнози по две причини – първо, защото можете да прегорите от мащабността на ставащото и второ – защото е възможно да станете пасивни, очаквайки нещо извън вас.

Каквото е горе – такова и долу, каквото е вътре – такова и вън. Любими мои – всеки от вас започва именно със себе си – със собствения си модел на изобилие.

Можете да си представите темите в живота си като листчета на цвете, събрани около определен център – връзката ви с Висшите си аспекти и Бог. Разбира се – за всеки моделът ще е малко различен – не сте еднакви цветя. Не забравяйте, че макар сега ще се съсредоточим върху модела на Изобилие, то всички ваши отделни теми – цветчета, си взаимодействат непрекъснато и нищо не е отделено от другото.

Искам да ви напомня за силата на така нареченото Повеляване (показва ми думата на английски decree – много от понятията и римите на Сен-Жермен звучат най-точно на английски). Повелите не трябва да бъдат механично и безпомощно повтаряне на заучени фрази. Добре е да ги правите с отворено сърце, ясен и мощен глас и в състояние на душевна Сила. Тогава те наистина се превръщат в мощен инструмент за преобразуване.

И така мили мои, вие започвате със себе си. Ние не ви учим как да постигате Изобилие по старите си начини – тях вече ги знаете прекрасно. Ако те ви допадат и се чувствате добре в заучените правила, никой не ви пречи да си останете там, където сте – никой не твърди, че старото е лошо. Настоящите послания, обаче, са именно за онези души, които ще пожелаят да се слеят със собствения си Божествен модел за Изобилие. Те са за онези, които не просто искат да печелят и постигат богатство, но и желаят да БЪДАТ Изобилие, да се слеят с него. Какво означава това? Сливането с вашия собствен Божествен модел за изобилие означава да постигнете най-високите си мечти, живеейки в благодат и хармония със собствените си останали аспекти, както и с цялата Вселена.

Първата крачка към интегриране с този модел е осъзнаването поемането на отговорност за собствения живот, както и моментното абстрахиране от всичко останало наоколо ви.

Вземете ли това решение – че искате да следвате Пътя на Божественото Изобилие, можете да съберете Сила и хъс, и да повелите.

Аз съм Изобилието на Вселената, Аз създавам живота на Небесните си Мечти тук, на Земята, СЕГА. Аз СЪМ Майстора на Собственото си Изобилие. Избирам да се слея с личния си Божествен модел за Изобилие. Аз вдишвам и издишвам Изобилие.

Обявите ли това решение, вземете ли окончателен избор, вашето Висше Аз и ангелите ви начаса ще ви преведат през един специфичен преходен период. Сияйният архангел Михаил ще ви разкаже по-подборно за игрите, които сами играете с Висшите си аспекти, както и ще ви обясни етапите на прехода, за да ви помогне да се справите по-леко с неговите клопки и обърквания.

Сега, обаче, аз ще продължа по темата. След като направите това силно утвърждение, можете запретнете ръкави и да започнете работа.

Първо захващате вашето собствено вътрешно цветче, наречено Изобилие. (повтарям – моделът на Изобилие при Възнасянето е интегрален – той не е за сметка на други аспекти, а си взаимодейства хармонично и активно с тях). Интерактивният сегмент от цялото, наречен Изобилие е също така и обособен модел – можете отново да си го представите според вътрешното си усещане. Но център с кръгчета около него пак си остава един от най-добрите варианти. Вашата първоначална задача е да изчистите именно този вътрешен модел. Не модела на другите – вашия собствен.

Двете най-чести изкривявания в него вървят в следните посоки:

1. Изобилието е всичко на света – ще го постигна на каквато и да е цена, дори ако е чрез компромиси със съвестта ми, сърцето ми, здравето и душата ми. Друг начин няма. Такъв е животът. Бизнесът не е личен. Трябва да се оцелява.
2. Всички богати са негодници – ако някой има голям дом и кара хубава кола, значи е мошеник и крадец. Богатството развращава.

Сами разбирате, мили мои, че това са крайности и изкривявания. А ние търсим варианта, в който ще бъдете успешни и изобилни, и в същото време духовни и изпълнени с любов. Това е Божествената симетрия и пълнота. Това е чистият модел на Изобилието. Потретям – не е важно дали други хранят подобни отклонения в цветята си, въпросът е у вас самите битуват ли горните крайности.

Във вашето цвете, прекрасни мои, със сигурност ще има много замърсявания – черни точки, мазни петна, забодени иглички или големи празни пространства. Няма да ви е трудно да го видите. В житейски план ще го усетите на емоционално ниво – свива ли ви се стомахът, когато чуете за ново поскъпване на някой ресурс? Онемявате ли, когато видите чуждото Изобилие? Не разсъждавате ли често – ама заслужава ли го този или онзи? Или пък: какво съм направил аз, че да заслужа това или онова?

Нека ви припомним, колкото и да ви е трудно – промяната започва отвътре – всеки път, когато почувствате такова присвиване в долните чакри, извадете цветето си и започнете да си го изчиствате. Над другия човек и неговата съдба нямате власт. Но имате неограничена сила да промените своя живот.

Ако във вас възникват отрицателни модели във връзка с изобилието, крайно време е да ги трансмутирате. Веднъж завинаги – изцяло. СЕГА.

Едно от най-прекрасните средства, които светът е получил за тази цел, е виолетовият пламък. Можете да си представите как обгръщате цялото си тяло, а в частност – безценното си цвете с модела на Изобилието, с този пламък - вижте как неговата могъща сила прониква и в най-дълбоките изкривявания, превръщайки ги в Светлина, проходимост, чистота, пълнота и Божествена хармония.

Искам да ви поясня, че виолетовият пламък придобива все по-пълни и мащабни вибрации на Земята, той действа все по-комплексно. Вече можете да ползвате все по-финодействащи негови нюанси – сребърен виолетов пламък, златен виолетов пламък и дори – диамантен виолетов пламък. Както знаете – целта на този огън е да трансмутира – преобрази енергиите. На ниво диамантен виолетов пламък, въздействието вече може да стигне и до трансФОРМация – промяна във формата. На това ниво виолетовият пламък се свързва с първичната Божествена светлина – диамантените частици, и свойствата му се увеличават многокрактно във всички посоки до степен да променят материята.

На ежедневно ниво работата ви изглежда така – улавяте всички мисли, които спохождат ума ви – всички нагласи и убеждения, свързани с Изобилието, и започвате да ги трансмутирате в Пламъка. Възлюбени – разбираме страховете, отчаянието и очакванията ви. Понякога процесът ви се струва безкраен и дори досаден. Тъкмо затова повдигаме малко пердето пред очите ви. Показвайки ви крайната цел, искаме да ви вдъхнем радост и увереност по пътя. Ще ви е трудно за ден-два да промените модели, градени с хилядолетия. Но усилията ви – стига да сте постоянни, няма как да не ви доведат до най-прекрасни резултати.

Много от вас вече знаят за виолетовия пламък и дори използват енергията му, но ние периодично ще ви припомняме за невероятните му свойства, както и ще обогатяваме знанията ви с цел информацията да прониква все по-дълбоко и по-дълбоко в различните ви системи от тела.

Виолетовият пламък има многостранни функции. Той не само трансмутира негативни модели, той може да прочисти пътя ви във всяка една житейска ситуация, както и да подпомогне взаимоотношенията ви с хората. Вие можете да го изпращате на близките си, дори и ако те не са ви помолили за това. Но трябва да имате предвид, че ако въпросният реципиент не е достигнал достатъчно комплексно ниво на осъзнаване, той просто едва-едва ще регистрира енергията - ако въобще я усети, и няма да е в състояние да се възползва правомерно от нея. Вие можете да подпомогнете любимите, но не и да извървите техния път. При всички положения, обаче, ще прочиствате своята страна на медала всякога, когато го използвате

Виолетовият пламък не е средство, за което да се сещате само в беда – т.е. – единствено, когато имате проблеми. В него можете да правите всякакъв вид повели - онова, което по-рядко се изтъква като негово качество, е подсилващата му функция по отношение на хармоничните и балансирани модели, които утвърждавате у себе си. В крайна сметка – генерирайки непрестанно неговите вибрации у себе си, вие ще ставате и по-здрави, по-успешни и по-хармонични в отношенията си с другите

Направих този завой към въздействието на пламъка върху други аспекти, за да ви припомня, че която и да било Светлинна енергия никога не действа локално – само на едно ниво. Въздействието винаги е комплексно.

Сега се връщаме на нашата тема – Изобилието. Виолетовият пламък ще прочисти всички блокажи по пътя към сливането ви с вашия собствен Божествен модел на Изобилие. Това е път отначало вътрешен, след това – разбира се, и външен.

Има моменти, в които е наложително да оставате сами във вътрешното си пространство – без никакви намеси отвън. Животът ви, обаче, тече в по-голямата си част извън тези мигове на Свещена самота, или поне вие така го възприемате.

Докато чистотата на вътрешната ви лаборатория за работа върху себе си е повече от препоръчителна, трябва да знаете, че най-големите резултати и пробиви, вие винаги постигате, живеейки в така наречения си „реален” свят. Можете да си повтаряте нещо до безкрай – ако не го приложите чрез активните си действия и преобладаващи вибрации в ежедневието си, то винаги ще си остава някъде „там” – извън реалността ви. Така че всичко зависи от вас. Истинското изпитание и постижение е да приложите лъснатия във вътрешната ви лаборатория модел именно НАВЪН.

Така че работата ви по осъзнатостта ви следва да е наистина много постоянна и целенасочена. Не е нужно да сте съвършени – просто бъдете откровени и отбелязвайте всяко залитане назад – обратно в клопките на недоимъчните представи. Ще ви подскажа и какъв е алгоритъмът – когато се осъзнаете за своите висши аспекти, вие разбирате Кой сте. Разбирате каква е Силата ви, какви са рождените ви правомощия. Спомняте си за Божествените си творчески възможности. Започвате – стъпка по стъпка, да ги прилагате – започвате да изпитвате първите малки промени. Продължавате вътрешната си работа, осъзнавате се още повече – връзката с интуицията и духа се засилва, постигате нов мъничък успех, после по-голям – и ето така колелото се завърта! Вие попадате във вихъра на Собствената си Божественост.

Помнете – виолетовият пламък е вид огън. Той наистина няма да ви овъгли, напротив – ще превърне въглена на тялото ви в диамант (в най-напредналите послания се говори именно за това – че човешкото ни тяло в момента трансформира основата си от въглеродна в кристална – В. С.), но все пак помнете – като всеки огън, той има нужда от разгаряне. Разгаряйте го със страстта си, мили мои. Превърнете отчаянието си, страховете си, мъката и болката си в Свещена страст. Тъкмо когато най-много боли – помолете целия екип на виолетовия Лъч да ви обгърне и да ви помогне – така облети в Светлина, изплачете най-древните си болки. Изкрещете всичко в тази свята среда. Проявете творчество – можете да тропате, да припявате, да повтаряте със забързване, с апломб – нека тялото ви подскаже от какво иска да се освободи. По този начин – именно чрез насъбраната емоция, вие ще разпалите една Божествена главня от Светлина. В тази Светлина ще стигнете много по-лесно до дестинацията си. (Вярно е също така, че вие вече сте там – тази истина, обаче, няма да ви свърши работа в тъжните моменти.)

Това е именно алхимията на живота – най-черната си болка вие можете да претворите в сияен диамант. Това са възможностите на Новите времена. Това е еволюцията.

Когато вие привършите в по-голямата си степен работата върху своето лично цвете, ще притежавате един достатъчно чист модел. Няма нужда да споменаваме, че еволюцията във всяко отношение е безкраен процес. Ние тук ви говорим, обаче, за един етап – вашия личен еволюционен скок по отношение на представите ви за Изобилие. Когато Висшето ви Аз и вашите ангели и водачи установят, че тази промяна е достатъчно ярка, осъзната и стабилизирана, те ще подсилят още яркостта на вашето цвете-Изобилие. Така вие ще излъчвате сигнали, които ще привлекат други подобни и вашите лични модели ще започнат да се съединяват, да изплитат една мрежа от нов тип (не забравяйте – вече ви пояснихме, за вас има построена база, за която можете да се хванете). Емисарите на Златната Ера ще започнат да ви „разпознават” като свои, стремейки се по всякакъв начин да ви включат и приобщят към новия си тип дейности, организации и начинания. Така ще започнете да се захващате за един нов тип светоглед, вече прилаган от голяма група хора по Земята. В личен план това ще се изразява във вид на много отворени прозорци за вас – възможности за работа, съвсем нови начинания, предложения за сътрудничества и т.н.

Всеки човек е заложил за себе си предварително определени възможности и помощи - специални „ключови” фактори, които ще се открият за него тогава, когато той в достатъчна степен извърши вътрешната си работа. (В част трета АА Михаил ще посочи един такъв конкретен пример.)

Повтарям – онези, които предпочитат да пътуват по познатите релси, няма да бъдат наказвани или заклеймявани по никакъв начин, но ние тук не се обръщаме към онези, които желаят единствено да си намерят сигурно гнезденце, в което да се скрият от опасния свят, за да пазят събраните си трохи до края на дните си. Обръщаме се към онези, които наистина желаят да осъществят промяна на Земята. Онези, които привличайки собственото си Божествено наследство, са готови чрез правомерни действия да го отдават по-нататък – в служба и на цялото. И ще споделим – именно свързването в такъв тип мрежа генерира най-пълното и хармонично Изобилие, защото потокът в такава позиция е естествен и нескончаем.

За онези, които желаят от все сърце да работят за Божественото Изобилие (човешкото често се опитва да изключи Божественото, докато Божественото винаги включва и човешкото), искам да припомня една могъща повеля към Фортуна – Богинята на Изобилието.


Fortuna, Goddess of Supply,
From all God’s wealth from realms on high,
Release your treasures from the Sun
And now bestow on every one

Whose heart beats one with God’s own light
The power to draw from heaven’s height
Abundance to expand the plan
The Masters hold for every man.

Attune our consciousness with thee
Expand our vision now to see
That opulence is meant for all
Who look to God and make the call

We now demand, we do command
Abundant manna from God’s hand,
That now below – as is above
All mankind shall express God’s Love.

Ето и моят римуван български превод:

О, Фортуна – Богиня на благата
От цялото Божествено богатство в небесата,
От Слънцето съкровищата си освободи
И безрезервно надари,

Сърцата, дето бият с Бог във Светлината
С мощта да изгребат от Небесата
Изобилие, в което да разгърнат, утвърдят
Майсторския план за своя Път.

Настрой съзнанието ни в нови висини,
Визията ни разгърни,
Да видим пак, че благо заслужава всеки,
Що зов зове и иска да се слее с Бог навеки.

Сега изискваме, нареждаме ти свято
Да пуснеш манна божия от Небесата
Така че долу, както е и горе, в необята
Всички да изгреем в Любовта и в Светлината.


Мили мои, това е наистина мощна повеля. Забележете - вие не искате само за себе си, а за всички, които пулсират в единство с божията Светлина. Искате от самия Бог, през вашето Слънце. Точно това се случва в момента. Бог изпраща своята манна – Светлината към вашата планета именно през Слънцето. Тази Светлина в дългосрочен план ще се превърне в чисто материално Изобилие. Вие не се молите – малки и нищожни, не! Вие повелявате, вие изисквате рожденото си право на Божествено Изобилие. Облягате се върху плана, който имат Майсторите за вас. Аз ви говорих за този план, който вече е приведен в действие, при това от доста време насам.

Когато повтаряте тази повеля заедно, вие се превръщате в могъща сила, защото стихотворението е мост между материалното и духовното. Израстващи Майстори, време е да премахнете тази огромна бариера, която миналото е създало в умовете и душите ви. Аз сега искам нежно да ви подтикна да изразите най-високите си стремежи, да претворите най-смелите си мечти, използвайки алхимията на живота и на небесните Учения. Пак искам да ви припомня – вие не сте малки, безпомощни същества, а велики повелители. Изчиствайки вътрешния си свят от миналото, вие привличате други подобни модели и тъй като божествените геометрии и симетрии предизвикват експоненциално нарастване на енергията, зачевате един могъщ процес. Свършвайки Свещената ви вътрешна работа, вие обявявате пред Себе Си и пред Бог, че сте готови да встъпите в новата си роля като Служители на Човечеството.

Ние добре разбираме, че – така поставени, нещата изглеждат чисти, ясни, светли като ден. Те СА такива. Но в нарастващата Светлина ще започнат да излизат и най-големите ви и неовладяни вътрешни емоции. Така че във външния свят – точно обратното, е възможно започнете да се чувствате нестабилни и понякога силно уплашени. Използвайте този момент, за да се освободите веднъж завинаги от всички ограничения, които имате по отношение на Изобилието.

Сега, аз, Мастер Сен-Жермен, искам да ви оставя със следното напомняне: Времената на Земята се променят – идва моментът, в който вселенските принципr на Изобилието започват да действат правомерно и на вашата планета. Колкото по-близо сте до Бог, толкова по-изобилни сте във всяко отношение. Не чакайте друг да ви го докаже, направете го сами.

И още нещо – банкнотите с най-висока стойност на двете водещи европейски валути в момента – еврото и швейцарския франк (500 E и 1000 Fr), са във виолетов цвят – това не е случайност.

Чест и почитания

Възнесеният Учител, мастер Сен-Жермен. (Eee….и АА Михаил плесна с крило един-два пъти. Но какво пък – прекрасен дует.)

http://rohanna2012.blogspot.com/2013/01/blog-post_18.html



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. leonleonovpom2 - Здравей, Таня!
20.09.2021 16:35
Може би знаеш, името Жермен идва от тракийското Герман Той е тракийски бог! Счита се ,че е на сушата и обратно на валежите Но по вероятно е, да е на горещината! Той е свързан и с обичая Герман Когато при очакване на дъжд или продължителна суша в река се дави глитнено човече Герман! с цел да спре дъжда или обратно, да завали!
Описан е от писателят Ст. Л. Костов, който е и историк по образование, директор на националния музей!
Защо на горещината? Защото на мястото на Сапарева баня е имало тракийски град- Германеа Свързва се името с единствения гейзер на Балканите!

Хубав ден!
цитирай
2. bven - Здравей, приятелю! Естествено е името на великият посветен учител на човечеството да е българско:)
21.09.2021 09:22
leonleonovpom2 написа:
Може би знаеш, името Жермен идва от тракийското Герман Той е тракийски бог! Счита се ,че е на сушата и обратно на валежите Но по вероятно е, да е на горещината! Той е свързан и с обичая Герман Когато при очакване на дъжд или продължителна суша в река се дави глитнено човече Герман! с цел да спре дъжда или обратно, да завали!
Описан е от писателят Ст. Л. Костов, който е и историк по образование, директор на националния музей!
Защо на горещината? Защото на мястото на Сапарева баня е имало тракийски град- Германеа Свързва се името с единствения гейзер на Балканите!

Хубав ден!

Дори и сега неговият виолетов пламък пречиства и човешките души и тела, и аурата на майката-земя. Всички извървяваме своя път към просветление и духовност, всеки за себе си и всички за един,както изисква духът на новото време, пречистени от виолетовия пламък! Без него няма нов път!
Хубав есенен ден!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14868176
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава