Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2013 21:13 - Един от мислещите българи....
Автор: aip55 Категория: Политика   
Прочетен: 1366 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 22.09.2013 23:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 7. rumen221 - БОЛЕН Е НЕ НАРОДА, А ПОЛИТИЦИТЕ НИ...  15.12.2012 17:50 Оригиналът на текста е взет от www.eurochicago.com.

„Ние българите обичаме България. От една страна наистина красивата природа, за каквато по света само могат да мечтаят, от друга – ниските цени на къщи, коли и жени…, но и невероятни, контролиращи всичко в живота и държавата ни политици...

Но българи в чужбина, не се връщайте в България, не правете тази грешка, не си купувайте нов имот в България, не стъпвайте тук, не правете бизнес и избягвайте каквито и да е контакти с българските политици, защото от другата страна на везната натежава неумолимо простотията на българския политик, който е обзет от простотия - убийствена, отчайваща, неизмерима, ужасяваща, всеобхватна, опасна, неумолима, потресаваща . . .!

Българските политици, аз смея да твърдя, са най-простите на Земята. Няма по-прост политик от българския. Под прост политик аз нямам предвид политик неграмотен, неук и необразован. Не! Те са грамотни, но са тъпанари.
Те са образовани, но са кухи.
Те са интелигентни, но са прости.
Защото неук е политик, който не е имал възможност да се ползва от съвременното образование, от достъпа до информация и от възможността да обменя идеи с народите от целия свят. Но тези политици аз наричам прости, защото те живеят в някакъв, макар и примитивен, но собствен техет свят, поддържат се и търсят път да оцеляват и възпроизвеждат простотията си.

А българите – напротив! Те имат огромни възможности, образовани са и осведомени, природата ни е прекрасна, географското положение – стратегическо, но всичко това политиците ни пропиляват, продават, затриват, унищожават, защото са прости.

Те даже не са политици, а сбирщина от прости хора, защото политиката не е просто принадлежност към дадена политическа теория, защото политиката е съвкупност от общи цели, идеи и ценности, съвкупност от общи действия, целящи развитие на цялото общество, общи действия за реализиране на идеите и опазване на ценностите. Но точно това при българските политици не съществува. Аз използвам думата политици в техния случай, воден единствено от някакво благоприличие, но ако трябва да съм откровен, бих ги нарекъл сбирщина от идиоти, и то идиоти в гръцкия смисъл на думата.

Аз дори се съмнявам, че българският политик днес съществува. За мен българските политици са изчезнали и на тяхно място е останала някаква тълпа. Но не, това е неточно, защото тълпата има някаква обща цел, а те нямат такава, не, те дори не са тълпа. Не, те са случайно попаднали на едно място различни хора, с различни цели, впримчени във властта, която по една случайност претежават, обременени с историята на комунистите, за чиито наследници по-незнайно каква логика се смятат и чиято вина смятат, че носят.

Какви политици са те? Как тази сбирщина си позволява да петни името на нашия древен и велик български народ? Нима е възможно това, което те творят днес като история, да бъде някога вписано в историческата сметка на народ като българския?

Долу лапите, политици-простаци, от името българи! Вие не сте и не би могло да бъдете българи. Защото за да се наричаш българин не е достатъчно само да се облягаш на гени, а да имаш духа, волята, силата на един Паисий, на един Раковски, на един Левски. Не само да нанижеш имена на исторически личности и герои, а да подражаваш на постъпките им, да следваш идеите им, да осъществяваш мечтите им за България.
Това е изказване на един от многото разочаровани българи, които са принудени от ситуацията в Бг. да емигрират и да си търсят нова Родина благодарение на некадърните ни политици!
  цитирай



Гласувай:
9



1. travell - :)
29.04.2013 21:29
Имам едно стихотворение в този ред на мисли, казва се: Послание към България

http://travell.blog.bg/izkustvo/2013/02/26/poslanie-kym-bylgariia.1058217
цитирай
2. aip55 - Имам едно стихотворение в този ред ...
29.04.2013 21:51
travell написа:
Имам едно стихотворение в този ред на мисли, казва се: Послание към България

http://travell.blog.bg/izkustvo/2013/02/26/poslanie-kym-bylgariia.1058217

Силно и окуражаващо Травел! Но, постинга не е мой а на Румен 221. Хареса ми мисленето му и го постнах за да го прочетат повече хора. Такива като тебе засужавате адмирации за мислите Ви! Бъдете живи и здрави.....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aip55
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1481193
Постинги: 310
Коментари: 2488
Гласове: 7312
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031